O jurnalistă care a amintit de acuzațiile de viol la adresa lui Kobe Bryant a fost suspendată

Data publicării:
kobe bryant GettyImages-150166154
Foto: GettyImages

Publicația Washington Post a anunțat că a suspendat-o pe jurnalista care, la scurtă vreme după anunțul morții lui Kobe Bryant, a amintit de acuzațiile de viol formulate împotriva baschetbalistului în 2003.

Felicia Sonmez, reporter pe domeniul politic la Washington Post, a postat pe Twitter un link la un articol cu titlul „Cazul tulburător al violului lui Kobe Bryant: Probele ADN, povestea celei care îl acuză și jumătate de mărturie".

Mesajul jurnalistei a fost publicat duminică, la scurt timp după anunțul morții lui Bryant într-un accident de elicopter. Articolul distribuit de Sonmez era din 2016 și prezenta scandalul în care a fost implicat Bryant în 2003. Jurnalista a șters ulterior postarea, dar și-a apărat decizia inițială spunând că „orice personalitate publică merită să fie ținută minte în totalitate, chiar dacă e vorba de o celebritate care este iubită, iar acea totalitate ar fi supărătoare”.

Jurnalista a publicat și capturi de ecran cu mesajele agresive pe care le-a primit ulterior, păstrând vizibile numele celor care i le-au adresat.

Unul dintre editorii șefi de la Washington Post, Tracy Grant, a declarat că Sonmez „a fost suspendată, iar publicația analizează dacă mesajele despre moartea lui Kobe Bryant respectă regulile redacției pentru rețele sociale”.

„Mesagele au arătat o nechibzuință care a afectat munca depusă de colegii ei”, a mai spus Grant, potrivit Mediafax.

În 2003, Bryant a fost arestat în Eagle, Colorado, fiind acuzat de abuz sexual. Bryant a recunoscut public că el şi femeia care l-a acuzat au întreţinut relaţii sexuale, dar a susţinut că a fost de comun acord. Urme de sânge de pe tricoul baschetbalistului și urme de pe gâtul femeii păreau să îl acuze pe sportiv.

În cele din urmă, acuzaţiile au fost retrase, după ce femeia a refuzat să depună mărturie, dar Bryant a fost şi subiectul unui proces civil, care s-a încheiat cu o înţelegere pentru o sumă ce nu a fost dezvăluită. Ca parte a acestei înţelegeri, Bryant şi-a cerut scuze public, dar nu a recunoscut niciodată acuzaţia de abuz sexual.

Kobe a dat publicității în momentul respectiv o declarație în care arăta că ține cont de punctul de vedere al victimei, dar formularea nu accepta comiterea unui abuz sexual: „Cu toate că am fost convins că raportul dintre noi a fost de comun acord, îmi dau seama acum că ea nu a văzut și nu vede incidentul în același fel în care îl înțelegeam eu”, a spus baschetbalistul.

Femeia nu a făcut niciodată declarații publice despre incident. Bryant pomenea din când în când acuzațiile de viol explicând că, în timpul scandalului, ceea ce l-a ajutat să reziste a fost credința catolică.

Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter duminică, la vârsta de 41 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri