O navă românească a început să se lovească de malurile Dunării, în Germania. Comandantul era beat

Data actualizării: Data publicării:
vapor navigand pe un rau in dreptul unei localitati
O navă românească a început să se lovească de malurile Dunării, în Germania FOTO: Profimedia Images

O navă de marfă sub pavilion românesc care a început să se lovească de malurile Dunării, luni seară, în Germania, i-a alertat pe ceilalți navigatori care, la rândul lor, au anunțat autoritățile fluviale. Cauza a fost lămurită imediat ce nava a fost oprită: căpitanul era beat.

Nava de 80 de metri lungime, care se îndrepta dinspre Dietfurt spre Riedenburg, le-a atras atenția celorlalți navigatori din cauza traiectoriei bizare pe care o avea. La un moment dat, când a ajuns aproape de localitatea Meihern, vaporul s-a lovit de malul stâng, dar s-a redresat și și-a continuat drumul, relatează Hallertauer Zeitung.

Dar nu după mult timp, în dreptul localității Deising, nava a scăpat din nou de sub control și de data aceasta s-a lovit de malul drept, rămânând împormolită.

Echipajul unei alte nave a sărit în ajutor, ca să deblocheze vaporul, și atunci a observat că românul de la comandă era beat de-a binelea. Astfel, el nu a mai fost lăsat să navigheze, iar nava lui a fost tractată la ecluza Riedenburg.

Aici, comandantul navei cu pavilion românesc a fost preluat de ofițerii de la poliția fluvială Beilngries și de la secția de poliție Kelheim.

I s-au prelevat probe de sânge și s-a stabilit că avea o alcoolemie de 2,3 la mie. Comandantul a fost obligat să plătească un depozit de garanție din cauza amenințării la adresa traficului fluvial. De asemenea, i s-a interzis să-și continue drumul și i s-a pus în vedere să preia comanda a doua zi, dar numai dacă își va reveni din beție.

Cercetările sunt, totuși, continuate în urma incidentului, pentru a se stabili dacă nava a provocat daune malurilor.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri