O tânără a cumpărat cu 2 dolari un colier ciudat. Acasă l-a verificat cu Google Lens și a aflat că descoperise o comoară

Data actualizării: Data publicării:
colaj cu un colier cu pandantiv
O tânără a cumpărat cu 2 dolari un colier ciudat, iar acasă a descoperit că era creația unui artist celebru FOTO: Jess Smith

O tânără de 23 de ani, mare amatoare de cumpărături din anticariate și magazine de vechituri, a achiziționat vara aceasta o adevărată comoară cu doar 2 dolari.

Jess Smith a ieșit la cumpărături la începutul lunii iunie, fiind interesată să-și găsească bijuterii și alte accesorii. A intrat într-un mic magazin din Pittsburgh, Pennsylvania, și s-a îndreptat către raftul cu coliere. „Am văzut acest colier cu adevărat ciudat atârnat acolo, cu acest pandantiv uriaș, transparent", a declarat tânăra pentru Insider. „Era translucid și am crezut că era din plastic”, a mai precizat ea.

Smith a spus că, în timp ce analiza piesa ciudată, un alt cumpărător s-a arătat interesat de ea, i-a spus că are un aer de anii '70 și probabil era „o piesă vintage”. Jess s-a uitat mai insistent la colier și a observat o inscripție, pe care, însă, nu a reușit să o citească, identificând doar „1973”.

„Era 1,99 dolari, așa că m-am gândit să-l iau. M-am gândit că are un aspect funky și sigur o să-l port”, a mai spus ea.

A cumpărat colierul și înainte de a-l încerca, Jess a apelat la Google Lens, o aplicație Google care permite încărcarea de imagini, apoi căutarea de fotografii similare. „Nu-mi place să vând lucruri, dar îmi place să păstrez lucruri pentru colecția mea și să știu ce sunt”, a spus ea.

Astfel, a încărcat o fotografie cu colierul și, după câteva încercări, a descoperit lucrări ale artistului din Pittsburgh Aaronel deRoy Gruber, sculptor, care era renumit pentru piese 3D din plexiglas.

Deși Jess nu a avut pe loc confirmarea, avea bănuiala că a găsit o bucată autentică din opera lui Gruber. A început să facă cercetări și a descoperit pe Instagram o pagină a fundației Aaronel deRoy Gruber și a trimis un mesaj.

După 12 ore, directoarea fundației, Brittany Reilly, i-a răspuns și i-a cerut numărul ca să o sune. „Primul lucru pe care mi l-a spus a fost: „Nici măcar nu trebuie să-l văd pe viu. Știu că este un colier Gruber autentic”, a spus Jess. „Mi-a mai spus că este o piesă cu adevărat specială, că Gruber a făcut mai multe coliere diferite, fiecare cu o paletă de culori și formă unică”.

Jess a mai spus că directoarea fundației i-a dezvăluit că valoarea colierului era cuprinsă între 2.800 și 3.200 de dolari.

În aceste condiții, Jess a fost pusă în fața mai multor opțiuni: să păstreze colierul, să-l vândă unui colecționar sau să-l împrumute. A ales ultima variantă și l-a împrumutat pentru un an fundației care îl va expune într-o galerie, astfel încât colierul să poată fi văzut de mai multe persoane care apreciază arta lui Aaronel deRoy Gruber.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita