Papa Francisc a ajuns la Tel Aviv. Președintele Shimon Peres și premierul Benjamin Netanyahu l-au întâmpinat pe aeroport

Data publicării:
Papa

Papa Francisc se află într-un pelerinaj în mai multe țări în Orientul Mijlociu. Prima oprire a avut loc în Iordania, unde Papa a oficiat o slujbă impresionantă la Amman, la care au participat zeci de mii de credincioşi. Oamenii au vrut să fie măcar pentru un moment în apropierea Papei Francisc şi să primească binecuvântarea lui.

Astăzi, Papa s-a aflat în Cisiordania, la Betleem. Papa și-a confirmat reputația de personalitate imprevizibilă și a făcut o oprire neprogramată la zidul care separă Cisiordania de Israel, pentru a se ruga timp de patru minute. Locul opririi a fost unul cu semnificație politică și controversele au și apărut atunci când Suveranul Pontif a traversat Piața Manger, anunță The Guardian.

Gestul Papei a fost urmat de invitația adresată liderului palestinian Mahmoud Abbas și a președintelui israelian Shimon Peres de a călători alături de el la Roma, pentru a se ruga împreună pentru pace.

Aici, în locul unde s-a născut Prințul Păcii, aș vrea să vă invit, președinte Mahmoud Abbas, împreună cu președintele Shimon Peres, să mă însoțiți la o rugăciune sinceră către Dumnezeu pentru darul păcii”, a spus Papa Francisc.

„Vă ofer casa mea din Vatican ca loc pentru această rugăciune”, a adăugat Suveranul Pontif.

Papa Francisc se va întâlni mâine, la Ierusalim, cu marele muftiu din Oraşul Sfânt şi cu principalii rabini ai Israelului.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri