Peste 400 de migranţi aflați în pericol, salvați din Marea Mediterană în doar câteva zile

Data publicării:
barca pneumatica plina cu mihranti care sunt salvati din marea mediterana
Migranți salvați din Mediterana de nava Ocean Viking. Foto: Facebook / SOS Mediterranee

Nava de salvare Ocean Viking a organizaţiei umanitare franceze SOS Mediterranee a recuperat peste 180 de persoane aflate în dificultate pe mare în două operaţiuni distincte, ceea ce ridică la 420 totalul migranţilor pe care aceasta i-a salvat în ultimele zile din Marea Mediterană, a anunţat organizaţia, potrivit Agerpres.

Tot mai mulți oameni încearcă să părăsească Libia, măcinată de violenţe de la răsturnarea de la putere, în 2011, a liderului său autoritar Muammar Gaddafi, pentru a ajunge în ţări din Europa Occidentală, a comunicat vineri Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), citată de dpa.

În ultimele 24 de ore, peste 1.000 de persoane au plecat la bordul unor ambarcaţiuni, fugind de condiţiile umanitare dezastruoase, potrivit agenţiei. Peste 800 au fost interceptaţi şi întorşi din drum.

Echipajul Ocean Viking a preluat joi 121 de persoane dintr-o ambarcaţiune pneumatică supraaglomerată şi alte 116 persoane într-o operaţiune ulterioară, dintre care mulţi proveneau din Coasta de Fildeş, Mali şi Sudan.

Astral, o navă a organizaţiei neguvernamentale spaniole Open Arms, a reperat o ambarcaţiune cu 45 de persoane la bord care călătoreau de trei zile pe mare, a indicat aceasta vineri într-un tweet.

Persoanele salvate sunt în prezent în siguranţă, iar echipajul de pe Astral aşteaptă instrucţiuni de la autorităţile italiene pentru a şti cum să procedeze mai departe.

Adesea, migranţii ajung mai întâi în porturile din Italia, dar unii ajung şi în Malta.

Libia, afectată de un război civil de mai mulţi ani, este o zona de tranzit cheie pentru migranţii care pleacă spre Eu, pa. Mulţi încearcă să traverseze Mediterana cu ambarcaţiuni improvizate, chiar dacă această călătorie le pune viaţa în pericol.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri