Phenianul cere ridicarea sancţiunilor ONU, impuse după testul nuclear

Data publicării:
18042013 coreea

Revendicările Coreei de Nord au fost anunţate de către Comisia de Apărare Naţională: „Rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU trebuie să fie retrase. Ar trebui avut în vedere că acest lucru ar fi un semn de bunăvoință față de Coreea de Nord”.

În plus, Coreea de Nord cere încetarea de îndată a exerciţiilor militare comune care au loc în Coreea de Sud şi la care participă şi soldaţi americani.

Pretenţiile Phenianului sunt considerate, însă, inacceptabile de către oficialii de la Seul: „Nu va fi niciodată un dialog între cele două Corei sau o îmbunătăţire a relaţiilor atât timp cât Sudul foloseşe arme ultramoderne în Peninsulă sau se implică în exerciţii militare şi continuă activităţile agresive împotriva Nordului”.

Sunt nişte cerinţe ilogice, absurde. Prin urmare, cerem Coreei de Nord să înceteze cu revendicări de acest fel, care sunt greu de înţeles. În plus, cerem Coreei de Nord să facă alegeri înţelepte”, a declarat Cho Tai-Young, purtător de cuvânt al ministerului sud-coreean de Externe.

Tensiunile au crescut în Peninsula Coreeană după cel de-al treilea test nuclear al Phenianului, efectuat în februarie.

Naţiunile Unite au impus la scurt timp sancţiuni statului comunist, lucru care a făcut ca liderul Kim Jong-un să treacă la ameninţări cu declanşarea unui război nuclear.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri