Povestea ultimului pețitor tradițional din Irlanda. Oameni din toată lumea vin la el cu speranța să-și găsească jumătatea

Deutsche Welle Data actualizării: Data publicării:
Willie Daly
Willie Daly este ultimul pețitor tradițional din Irlanda. FOTO: williedaly.com

Un remediu împotriva singurătății și depresiei e dragostea. Una și Hugh sunt un cuplu din Irlanda, încă îndrăgostiți după 20 de ani de la prima întâlnire. Una și Hugh s-au cunoscut datorită unui bărbat. Este un pețitor din a treia generație - și o legendă în domeniu.  Are fani în toată lumea, iar oameni singuri vin la el, cu speranța că le va găsi jumătatea. Urmăriți un reportaj marca "Focus Europa", un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată sâmbăta la ora 00:30 și în reluare de la ora 19:30.  

În fiecare weekend, Willie Daly, ultimul pețitor tradițional din Irlanda, primește într-un bar zeci de persoane singure. Și nu vine niciodată aici fără "cartea iubirii". Doritorii sunt rugați să pună mâna pe ea timp de șapte secunde. Câțiva caută un plus de curaj într-un pahar, înainte de a completa chestionarul lui Willie despre partenerul ideal.

René a zburat tocmai din Toronto, Canada, câteva mii de kilometri, doar pentru a-l vedea pe Willie. Treisprezece dintre prietenii lui René - toți căsătoriți - au contribuit pentru a-i plăti călătoria. 

René, persoană singură din Toronto: "Au planificat totul timp de trei ani. Știau că peste trei ani voi fi tot singură. Așa că 14 dintre noi s-au urcat într-un avion. Și suntem aici încercând să-mi găsesc un tip, undeva peste ocean."

Zeci de persoane singure apelează la ajutorul lui Willie. Serviciile sale costă între 5 și 15 euro, în funcție de starea lui de spirit, de momentul zilei și de cantitatea de bere Guinness pe care a consumat-o. Ocazional, Willie dansează cu unul dintre clienți, dar păstrează lucrurile strict profesional. Willie Daly are două mari pasiuni: cuplarea persoanelor singure și măgarii săi. Când era mai tânăr, în fața sălii de dans găseai și 20 de măgari. Dacă un băiat întâlnea o fată, o aducea acasă călare pe un măgar. Dar asta a fost cu mult timp în urmă.

Willie Daly, pețitor: "Oamenii încă mai caută iubirea. Își doresc fericirea, iar în Irlanda rurală își doresc copii. Ceea ce este foarte important. Cunosc un bărbat care are peste 87 de ani și încă ar vrea să se căsătorească și să aibă copii."

Măgarii sunt cei care le-au atras atenția lui Sarah și Carey. Sunt în vacanță aici, vin din Minnesota și sunt amândouă singure. Au completat chestionarul lui Willie cu o seară înainte. Iar în această dimineață el avea deja vești bune pentru amândouă. WillieDaly, pețitor: "Am doi bărbați foarte atrăgători. Pentru tine, un bărbat foarte înalt și subțire. Păr negru, ochi albaștri, poate 1,80 m, umeri largi."

Cu toată seriozitatea, Sarah își imaginează chiar că se va muta din Statele Unite în Irlanda pentru a fi alături de bărbatul visurilor ei. Iar faptul că a fost prezentată de un pețitor face ca întreaga poveste să fie cu atât mai specială.

Sarah, persoană singură din Minnesota: "Avem și noi o mulțime de opțiuni pe Internet, dar cred că e mai greu să ne cunoaștem acolo. E doar distracție. Aici ajungi să întâlnești pe cineva în viața reală. Îl vezi și știi că e o persoană reală."

Willie spune că în curând va împlini 80 de ani și că a avut șapte copii cu mai multe femei. Dar acestui pețitor de a treia generație nu îi place să vorbească prea mult despre el. Practic, toată lumea din vestul Irlandei știe despre "cartea iubirii". Chiar și bunicul său a folosit-o în urmă cu 160 de ani. Se spune că a adus cuplurile împreună înainte ca acestea să se întâlnească pentru prima dată.

Hugh și Una Maguire formează un cuplu fericit de 17 ani, de când Willie a scos-o pe Una de pe ringul de dans și a arătat spre Hugh.

Una Maguire: "A fost foarte interesant.  Chiar a fost foarte interesant. Pentru că eram cu o mulțime de oameni care își căutau parteneri. L-am văzut pe Hugh pe ring dansând foarte amuzant și m-am gândit: Doamne, e un tip cu care te poți distra!"

Dar la început, Una nu a cedat în fața lui Hugh. El a îngenuncheat și a cerut-o în căsătorie înainte de sfârșitul primului an, iar Una l-a refuzat. A cerut-o din nou anul următor și, din nou, Una a refuzat.

Hugh Maguire: "În al treilea an m-am pus în genunchi. Și ea a spus da. Tot autobuzul era acolo. A fost foarte, foarte amuzant. Toți aplaudau. Sute de oameni, era plin acolo."

Willie și-a adus cartea la întâlnire. Una i-a cerut lui Hugh să închidă ochii și să se concentreze. Ea consideră cartea iubirii ca fiind un fel de sursă de energie pentru dragostea lor. Unul dintre fiii săi a preluat ferma cu mult timp în urmă, dar lui Willie încă îi place să treacă pe acolo. Visează cu ochii deschiși la ce legături ar putea face în continuare. Și găsește puțină liniște și pace... cel puțin până când telefonul începe să sune, dând semnul că începe următoarea misiune pentru Willie Daly, ultimul pețitor din Irlanda.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri