Galerie Foto Prințul Harry, mesaj la o școală din Africa, unde a vorbit despre problemele mintale: „E ok să nu fii ok”

Data publicării:
Britain's Prince Harry, Duke of Sussex, reacts during his visit at the Lightway Academy with Britain's Meghan (unseen), Duchess of Sussex, in Abuja
Prințul Harry le-a vorbit despre sănătate mintală elevilor din Abuja. Foto: Profimedia

Prințul Harry le-a spus elevilor din Nigeria că este în regulă să aibă o zi proastă, în timp ce el și Meghan au început o vizită de trei zile în această țară. Vizita în Africa are loc după ce Harry a încheiat o scurtă vizită la Londra, scrie BBC.

Ducele de Sussex le-a spus copiilor la un eveniment privind sănătatea mintală din Abuja, capitala Nigeriei, că „nu este nicio rușine să recunoști că astăzi este o zi proastă, că ai plecat de la școală simțindu-te stresat”.

Vizita cuplului face parte dintr-o serie de evenimente legate de Jocurile Invictus, evenimentul sportiv pentru militarii răniți, fondat de prințul Harry, care își sărbătorește anul acesta cea de-a zecea aniversare.

Prințul Harry și Meghan au vizitat o școală din capitala Nigeriei. Foto: Profimedia
Prințul Harry și Meghan au vizitat o școală din capitala Nigeriei. Foto: Profimedia

Cuplul a aterizat în Abuja vineri dimineață și și-a început vizita cu un tur al Lightway Academy, o școală primară și secundară din capitală.

Ei au fost întâmpinați de dansatori tradiționali și s-au întâlnit cu o parte dintre elevii de la școala primară.

Un grup de elevi de clasa a cincea a declarat pentru BBC că au fost foarte încântați de vizită, spunând că speră că aceasta va crește profilul școlii lor.

Summit privind sănătatea mintală

În timpul turului lor, cuplul a vizitat o clasă de grădiniță unde copiii cu vârste de până la cinci ani au dansat și au cântat - la un moment dat, vizitatorii s-au ridicat în picioare și s-au alăturat clasei cântând Jump Up, Turn Around.

Cuplul a menționat propria lor familie: Archie, care a împlinit cinci ani la începutul acestei luni, și Lilibet, în vârstă de doi ani.

Meghan a spus că dansul a fost ora preferată a lui Lilibet, adăugând: „Poate din cauza săriturilor”.

În timpul unei vizite la o clasă STEM, când elevii au arătat mașinile robot pe care le creaseră, ducesa a spus că lui Archie îi plăcea, de asemenea, construcția.

Cuplul s-a adresat apoi studenților pentru a ține un discurs de lansare a unui summit de două zile pe tema sănătății mintale.

Meghan a început prin a le spune celor prezenți: „Trebuie să recunoaștem aceste mișcări de dans uimitoare”, spunând că Harry a fost entuziasmat și aproape că a sărit să i se alăture.

Harry le-a cerut copiilor să ridice mâna dacă cuvintele „sănătate mintală” îi sperie sau dacă știu ce înseamnă, înainte de a vorbi despre stigmatul care înconjoară sănătatea mintală la nivel mondial.

Ducele le-a spus copiilor că mesajul pe care vrea să îl rețină este că sănătatea mintală îi afectează pe toți oamenii. El i-a făcut pe copii să promită, după ziua de vineri, să nu le fie frică să vorbească despre sănătatea lor mintală și și-a încheiat discursul cu: „E ok să nu fii ok”.

„Vrem să îi încurajăm să vorbească”

Apoi i-a înmânat microfonul lui Meghan, care a glumit: „Vedeți de ce m-am căsătorit cu el, este atât de inteligent”.

Apoi a continuat să încurajeze copiii să-și împărtășească poveștile, spunând că Lilibet i-a spus odată: „Mamă, mă văd în tine”.

Chiar dacă a vrut să spună la propriu, Meghan a spus că s-a agățat de aceste cuvinte, afirmând că se vede în fiica ei, dar și în toți elevii de acolo.

„Eu cred în voi”, le-a spus ea.

Directorul școlii Lightway Academy, Joyce Agbese, a declarat pentru BBC că sănătatea mintală este un subiect despre care nu se vorbește prea des în Nigeria.

Ea a lăudat mesajul prințului Harry adresat elevilor, care a fost acela de a „vorbi și de a spune lucrurilor pe nume, nu de a înăbuși lucrurile”.

„A nimerit-o, practic da. Vrem să îi încurajăm să vorbească, să se exprime, să își exprime emoțiile în mod corect", a spus Joyce Agbese.

„Când cineva atât de popular sau atât de faimos vorbește despre sănătatea mintală, îi face pe oameni să realizeze că este normal și astfel nu trebuie să le fie teamă să vorbească despre asta.”

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...