Protest Greenpeace la Moscova

Data publicării:
protest moscova

Zeci de oameni au protestat la Moscova faţă de reţinerea a 30 de activişti Greenpeace, în urmă cu două săptămâni. Aceştia sunt ţinuţi într-o închisoare din nord-vestul ţării şi riscă până la 15 ani de detenţie. Ei au intrat în atenţia autorităţilor după ce au încercat să se urce pe o platformă petrolieră din Oceanul Arctic şi au fost opriţi cu focuri de armă de Paza de Coastă.

Manifestanții s-au adunat în parcul Gorky din centrul Moscovei, pentru a-și arăta nemulțumirea față de reținerea celor 30 de activiști Greenpeace.

„Mii de oameni din toată lumea au mers la ambasadele Rusiei, la birourile Gazprom și au cerut eliberarea imediată a activiștilor. Bineînțeles că acuzația de piraterie este absurdă, ei nu au făcut așa ceva”, a explicat Vladimir Chuprov, Greenpeace Rusia.

În urmă cu două săptămâni, activiștii Greenpeace au încercat să urce pe o platformă petrolieră din Oceanul Arctic, care aparține companiei ruse Gazprom. Au fost opriți, însă, cu focuri de armă de Paza de Coastă.

Organizația ecologistă Greenpeace este nemulțumită de planul gigantului rus Gazprom de a demara exploatări petroliere în Oceanul Arctic. Activiștii susțin că deversările de petrol ar putea provoca un dezastru ecologic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri