Proteste de amploare la Salonic. Mii de oameni au cerut demisia guvernului şi noi alegeri

Data publicării:
salonic

La miting au participat sindicalişti din administraţie şi companii de stat, dar şi pompieri sau angajaţi ai Pazei de Coastă. Oamenii au acuzat guvernul că este rupt de realitate şi că nu cunoaşte situaţia în care sunt cei peste 1.5 milioane de şomeri din Grecia. Opoziţia a cerut un nou Executiv la Atena.

„Alegeri trebuie să aibă loc imediat. Este soluţia pentru ca societatea să stea din nou pe picioarele ei, ca naţiunea să fie din nou suverană, iar poporul să-şi recapete mândria”, spune Alexis Tsiparas, liderul partidului Syriza.

Peste 4.000 de poliţişti au fost chemaţi să asigure ordinea, dar chiar şi aşa au avut loc violenţe. Zeci de protestatari au fost reţinuţi. Premierul grec, Antonis Samaras, susţine că economia ţării va continua să scadă şi în acest an, însă nu cât se estimase iniţial. Şomajul a atins deja pragul de 27%, una dintre cele mai mari valori din toată Uniunea Europeană.

Până acum, statul elen a obţinut două împrumuturi de la creditorii internaţionali, dar tot mai mulţi specialişti cred că va fi nevoie şi de un al treilea, pentru a putea evita colapsul.    

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri