Putin a ordonat, fără niciun avertisment prealabil, exerciții militare în Marea Neagră

Data publicării:
nava 20nato 20afp-57458

„Astăzi, președintele și comandantul armatei i-au ordonat ministrului apărării să demareze un amplu exercițiu militar în regiunea Mării Negre”, a spus un purtător de cuvânt. El a precizat că obiectivul exercițiului este să se verifice gradul de pregătire a trupelor pentru operațiuni de luptă, relatează RIA Novosti.

La exercițiu participă 7.000 de militari și 36 de nave, împreună cu forțele rapide și forțe aeriene.

Potrivit sursei, Rusia nu este obligată să dea vreun avertisment în legătură cu exercițiile la care participă mai puțin de 7.000 de militari.

Purtătorul de cuvânt nu a exclus posibilitatea ca Putin să monitorizeze personal exercițiile.

Rusia a mai organizat exerciții militare în regiune în urmă cu câteva luni. Moscova a început o reformă în armată, după războiul din 2008 cu Georgia.

Marșuri forțate pe distanțe de 500 de kilometri figurează în programul exercițiilor.

„Unitățile vor efectua marșuri forțate pe distanțe de 500 kilometri, spre regiunile în care militarii vor avea de îndeplinit diverse misiuni. Navele Flotei ruse din Marea Neagră vor efectua manevre și tiruri de antrenament”, a declarat un oficial.

„La Sevastopol, efectivele și materialele unei brigăzi autonome de pușcași marini au fost transportate la bordul unor nave de debarcare. Brigada va participa la o operațiune de debarcare într-un sector dificil, în condiții meteo grele”, potrivit sursei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri