Ruși suspectați de spionaj, judecați în Germania

Data publicării:
piata 20rosie 20din 20moscova 20mfax-43892

Andreas și Heidrun Anschlag s-ar fi stabilit în Gemania de Vest, unde ar fi ajuns cu pașapoarte false, în urmă cu aproximativ 25 de ani, relatează BBC.

Cei doi sunt acuzați că ar fi furnizat de atunci informații către fosta Uniune Sovietică, actuala Federație Rusă și riscă să primească o condamnare de mulți ani, dacă sunt găsiți vinovați.

Cuplul de ruși, arestați la ei acasă în octombrie 2011, neagă acuzațiile.

La vremea arestării, Heidrun Anschlag stătea, în biroul ei, în fața unui transmițător wireless care primea mesaje codificate pe o frecvență de unde scurte și care era legat la un computer.

Ce speculează presa de la Berlin

Potrivit presei germane, sunt speculații referitoare la secretele pe cuplul liniștit din localitatea Marburg le-ar fi putut cunoaște, deși o instanță din Munchen a condamnat la închisoare un spion, în urmă cu doi ani, pentru că vândut detalii despre un elicopter.

Mai mult, se speculează că autoritățile germane au fost sesizate în legătură cu posibilele acțiuni de spionaj ale celor doi ruși de cătrea aceeași persoană, oricare ar fi asta, care a alertat FBI din Statele Unite în legătură cu rețeaua de spionaj în care a fost implicată Anna Chapman. Ea a recunoscut că a spionat și a fost deportată în Rusia, unde a devenit o celebritate.

În plus, scrie BBC, actualul președinte al Rusiei lucra pentru KGB, detașat la Dresda, în anii 80, în aceeași perioadă în care cei doi ruși sunt acuzați că ar fi început să spioneze pentru același serviciu de informații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri