Sam Bankman-Fried nu se poate pregăti de proces, din închisoare, pentru că nu are hrană adecvată. Acesta a cerut o dietă vegană

Data publicării:
Sam Bankman-Fried
Domnul Bankman-Fried „subzistă din pâine și apă”, a spus avocatul său. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Sam Bankman-Fried are dificultăți mari în a se pregăti pentru procesul său, în care este acuzat de fraudă, din cauza lipsei de hrană adecvată în închisoare, spune avocatul fondatorului bursei de criptomonede FTX, transmite BBC.

Afirmația a venit în momentul în care domnul Bankman-Fried a pledat nevinovat pentru șapte acuzații penale cuprinse într-un nou rechizitoriu.

Cauțiunea i-a fost revocată acum două săptămâni. La momentul respectiv, judecătorul a spus: „Există un motiv probabil să se creadă că inculpatul a încercat să manipuleze martorii de cel puțin două ori”.

Avocatul Mark Cohen a declarat că lipsa hranei adecvate la Centrul de Detenție Metropolitan din Brooklyn îi împiedică clientul să se pregătească pentru procesul său, care este programat să înceapă în octombrie.

Domnul Bankman-Fried „subzistă din pâine și apă”, a spus avocatul său.

Dl Cohen a mai spus că lui Bankman-Fried nu i s-a furnizat medicamentul Adderall pentru tulburarea hiperactivă cu deficit de atenție (ADHD) și că proviziile sale cu medicamentul Emsam pentru tratarea depresiei se epuizează.

Judecătoarea Sarah Netburn a spus că va cere Biroului de închisori al Departamentului de Justiție al SUA, care are în subordine închisoarea unde este Bankman-Fried, să abordeze problemele legate de medicamentele acestuia. Aceasta este „încrezătoare” că unitatea oferă mâncare vegetariană, dar nu este sigură dacă mâncarea vegană este și disponibilă.

Biroul Penitenciarelor a declarat că deținuții au acces la asistență medicală „adecvată”, medicamente și mese calde.

În timpul ședinței de judecată de marți de la New York, Bankman-Fried a pledat nevinovat pentru șapte acuzații penale cuprinse într-un nou rechizitoriu.

Bankman-Fried, supranumit „Regele Crypto”, a fost condus în instanță purtând sisteme de reținere la picioare și o uniformă de închisoare bej. A fost prima sa înfățișare în instanță de când i-a fost revocată cauțiunea pe 11 august. Acesta a fost închis după ce a furnizat unui jurnalist scrierile personale ale fostei sale partenere, Caroline Ellison, care este martoră a acuzării.

Ellison, care este fostul director executiv al firmei de tranzacționare a domnului Bankman-Fried, Alameda, a pledat vinovată și a acceptat să depună mărturie împotriva lui.

Noul rechizitoriu l-a inculpat pe Bankman-Fried pentru șapte acuzații de fraudă și conspirație în legătură cu prăbușirea FTX în noiembrie 2022, dar nu îl mai acuză că a conspirat pentru a încălca legile SUA privind finanțarea campaniei.

Bankman-Fried a recunoscut că FTX a avut un management inadecvat al riscului, dar a negat că a furat fondurile.

FTX a fost cândva a doua cea mai mare bursă de criptomonede din lume și a fost evaluată la 32 de miliarde de dolari. Pe 11 noiembrie 2022 a depus cerere de protecție în caz de faliment, ceea ce a generat unde de șoc pe piața criptomonedelor.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...