Scandal în Spania: Bebeluși transformați în „vârcolaci”, după ce li s-a administrat un tratament greșit

Data publicării:
Mama și copilul
Foto: GettyImages

Un număr de 16 copii mici din Spania au dezvoltat așa-numitul „sindrom al vârcolacului” (hipertricoză, sau pilozitate facială excesivă), în urma administrării greșite a unui medicament, omeprazol, pentru tratarea indigestiei, informează El Pais.

Medicamentele administrate bebelușilor pentru indigestie conțineau însă și minoxidil, substanță folosită în tratamentul calviției.

Primele cazuri au fost înregistrare pe 11 iulie, când 13 copii au dezvoltat hipertricoză. Alte 3 cazuri similare au mai fost semnalate pe 6 august.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Autoritățile spaniole au retras, încă din luna iulie, licența companiei farmaceutice care a produs respectivul medicament. Conform presei spaniole, vina pentru contaminarea cu minoxidil aparține unei subsidiare din India a respectivei companii.

Produsele contaminate au fost retrase din toate rețelele de farmacii de către Agenția Spaniolă a Medicamentului.

Povestea are un final fericit: surse din domeniul medical au declarat pentru El Pais că toți cei 16 copii au revenit la normal, după oprirea tratamentului.

Editor web: Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri