Senatul american a aprobat planul istoric pentru susţinerea primei economii a lumii, afectată de coronavirus

Data publicării:
NEW YORK, NEW YORK - FEBRUARY 12: People walk past the New York Stock Exchange (NYSE) on February 12, 2020 in New York City. The market closed up over 250 points as gains in tech companies and retailers outweighed concerns over the coronavirus. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)
Foto: GettyImages

Senatul american a aprobat miercuri cu o majoritate covârşitoare un plan ''istoric'' de 2.000 de miliarde de dolari pentru susţinerea primei economii a lumii, afectată de pandemia de coronavirus care a făcut peste 1.000 de morţi în Statele Unite.

Susţinut de preşedintele Donald Trump şi rezultat al unor negocieri dure între senatori şi Casa Albă, acest text a fost adoptat cu sprijinul democraţilor şi al republicanilor şi urmează să fie aprobat de Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, într-un cadrul unui vot programat vineri, înainte de a fi promulgat de preşedintele Trump.

SUA, a treia cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus a ajuns miercuri la 1.031 în Statele Unite, fiind de asemenea înregistrate 68.572 de cazuri confirmate, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins, relatează Agerpres.

 

Cu câteva ore înainte de difuzarea bilanţului, numărul victimelor era de 827. Statele Unite se situează pe locul trei în lume în ceea ce priveşte numărul de cazuri confirmate de Covid-19, după Italia şi China.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri