Sfaturi riscante. Pastorii penticostali îi îndeamnă pe enoriaşi să renunţe la medicamente

Data publicării:
3659545701 5d997db025 z

Liderii Bisericii Penticostale susţin că scopul lor principal este de a vindeca atât suflete, cât şi trupuri. Unii pastori duc însă mai departe acest principiu şi îşi îndeamnă enoriaşii bolnavi, în special cei care au virusul HIV, să renunţe la medicamente şi să se încreadă în puterea vindecătoare a religiei.

„Am fost la mai multe biserici, unde pastorul îi îndemna pe enoriaşi să ia o sticlă de apă, să bea din ea timp de o lună şi se vor vindeca”, povesteşte un adept al Bisericii Penticostale.

Bineînţeles, nu s-a întâmplat aşa. Dimpotrivă, starea de sănătate a celor în cauză s-a înrăutăţit şi au avut nevoie de spitalizare.

„Este o situaţie foarte îngrijorătoare şi, în acelaşi timp, un lucru greşit pe care-l fac aceşti oameni, fiindcă duce, într-un final, la moartea pacienţilor”, crede medicul Toni Tan.

În ultimii pot ani, numărul bisericilor penticostale din Londra s-a dublat, multe dintre ele fiind frecventate de imigranţi africani.

Pastorii penticostali sunt consideraţi asemenea propriilor părinţi, sunt oameni care au grijă de întreaga comunitate. Ceea ce spun ei este un lucru foarte important pentru ceilalţi.

Ei au o putere de convingere foarte mare asupra enoriaşilor, iar medicii spun că tocmai acest control poate duce la situaţii tragice, în cazul în care cei îndemnaţi să renunţe la medicamente suferă de boli foarte grave.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri