Suspectul de la Boston răspunde în scris la întrebările anchetatorilor

Data publicării:
SUSPECT BOSTION-2

Djohar Ţarnaiev este internat în acealşi spital unde sunt tratate şi persoanele rănite în atentat. Poliştii vor să afle de la el dacă mai există bombe amplasate în oraş şi dacă cei doi fraţi au avut complici.

Suspectul este în stare critică, dar stabilă. O echipă specială de interogatori de la FBI este gata să stea de vorbă cu el”, a declarat Ed Davis, şeful Poliţiei din Boston.

Poliţia din Boston a difuzat imagini din timpul capturării lui Djohar Ţarnaiev, care se ascundea într-o barcă din curtea unui localnic din Watertown. A fost detectat dintr-un elicopter, cu ajutorul camerei de luat vederi cu infraroşu. Un vehicul blindat dotat cu un braţ robotic a ridicat prelata de pe barcă, trupele speciale au lansat mici grenade fumigene, după care un agent s-a apropiat apoi de cecen şi l-a încătuşat, fără ca suspectul să opună rezistenţă.

Suspecții erau gata să comită un nou atac, susțin anchetatorii

Anchetatorii cred că cei doi erau gata să comită un nou atac. „Aveau, cu siguranţă, şi alte dispozitive explozive. Au detonat explozivi şi la locul arestării şi în momentul schimbului de focuri din Watertown. Credem că plănuiau să folosească aceste dispozitive împotriva unor ţinte uşoare", a declarat Ed Davis, şeful Poliţiei din Boston.

Dacă va fi pus sub acuzare pentru folosirea de arme de distrugere în masă, Djohar Ţarnaiev riscă pedeapsa capitală.

Motivul pentru care cei doi tineri au comis atentatele rămâne un mister. Rebelii din Caucaz au negat orice implicare și au afirmat că ei luptă numai împotriva Rusiei.

În acelaşi timp, FBI a fost criticat de unii congresmeni pentru că nu a realizat cât de periculos este Tamerlan Ţarnaiev, cel mai mare dintre fraţi, deşi îl supraveghea de câţiva ani.

Şi locuitorii din Boston aşteaptă răspunsuri. După o săptămână de groază, aceştia au afirmat că nu se vor lăsa învinşi de terorism.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri