Țigările mentolate vor fi interzise în UE. Decizia va fi aplicată peste opt ani

Data publicării:
tigara electronica-tigari fumat 5773082-AFP Mediafax Foto-SPENCER PLATT-1


Actualizare 15.20. Ţigările mentolate vor fi interzise în ţările din Uniunea Europeana, a decis astazi Parlamentul European. Măsura nu va fi aplicată însă decât peste opt ani. În schimb, legislativul comunitar a votat împotriva interzicerii ţigărilor slim, dar şi împotriva introducerii ţigărilor electronice la categoria produse medicinale.

Eurodeputaţii au hotărât, de asemenea, reducerea spaţiului pentru avertizările împotriva fumatului,de pe pachetele de tutun, de la 75 %, cât propunea proiectul de lege, la 65 %. Potrivit analiştilor, votul reprezintă o măsură de compromis între proiectul Comisiei Europene, care se anunţa unul extrem de dur împotriva fumatului, şi interesele producătorilor de produse din tutun.

 _____________________________________

În baza noii propuneri legislative, adititivii şi gusturile individualizate precum aromele dulci sunt complet interzise.

Propuse pentru a fi scoase în afara legii sunt şi ţigările „slim” şi pachetele cu mai puţin de 20 ţigări.

O noutate în cadrul proiectului de lege o reprezintă integrarea ţigărilor electronice la categoria produselor medicinale.

Ceea ce înseamnă că vor putea fi găsite mai greu. Măsurile urmăresc reducerea semnificativă a numărului de fumători în ţările din Uniunea Europeană, unde, potrivit ultimelor date, aproape 700 de mii de oameni mor anual din cauza bolilor provocate de fumat.

Dacă va fi adoptată, legea ar putea intra în vigoare anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri