FOTO. 157 de morți după prăbușirea unui avion în Etiopia. La bord erau oameni din peste 30 de țări

Data actualizării: Data publicării:
boeing 737 etiopia

Un avion cu 149 de pasageri și opt membri ai echipajului s-a prăbușit duminică dimineață în Etiopia. Aeronava avea o vechime de numai cinci luni, potrivit airlive.net. Este al doilea avion de acest tip care se prăbușește în numai jumătate de an.

Actualizare 15:47. Pasageri din peste 30 de ţări se aflau la bordul avionului Boeing 737 MAX al companiei Ethiopian Airlines. Potrivit directorului general al companiei, pilotul a comunicat controlorului de trafic că are „dificultăţi” şi a cerut să revină pe aeroportul Bole din Addis Abeba. I s-a dat permisiunea să se întoarcă, dar avionul s-a prăbuşit la 62 de kilometri sud-est de Addis Abeba.

Printre pasageri se numără 32 de kenyeni, 18 canadieni, 9 etiopieni, 8 italieni, 8 chinezi, 8 americani, 7 britanici, 7 francezi, 6 egipteni, 5 olandezi, 4 indieni, 4 slovaci, câte trei austrieci, suedezi şi ruşi, câte doi marocani, spanioli, polonezi şi israelieni şi câte un pasager din Belgia, Indonezia, Somalia, Norvegia, Serbia, Togo, Mozambic, Rwanda, Sudan, Uganda şi Yemen. Naţionalităţile celorlalţi pasageri nu sunt deocamdată cunoscute, iar patru dintre ei au paşapoarte ONU şi încă nu este clar din ce ţări provin.

Potrivit datelor de pe website-ul de monitorizare a curselor aeriene Flightradar24, după decolare avionul a avut oscilaţii de viteză în urcare. Avionul implicat în accident fusese livrat companiei Ethiopian Airlines în noiembrie anul trecut şi avea numai 1.200 de ore de zbor.


Actualizare 14:50. Ethiopian Airlines a furnizat prima fotografie de la locul prăbușirii avionului. De asemenea, potrivit primelor informații cu privire la cauzele accidentului aviatic, piloții au raportat către turnul de control dificultăți cu aeronava.

De asemenea, compania Boeing și-a exprimat condoleanțele pentru victimele accidentului aviatic și a anunțat că o echipă tehnică va merge la locul prăbușirii și va oferi asistență autorităților etiopiene.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Actualizare 12:22. Compania Ethiopian Airlines a anunțat că „nu există supraviețuitori”. Potrivit unui purtător de cuvânt citat de BBC, la bord erau oameni din 33 de țări.


Aeronava, un Boeing 737 MAX 8, operată de compania etiopiană AvionAn zbura pe ruta Addis Ababa către Nairobi.

La bord se aflau 149 de pasageri și opt membri ai echipajului, potrivit unui anunț al companiei aeriene.

Avionul s-a prăbușit la ora 8:55, ora locală, la scurt timp după ce a decolat din capitala Etiopiei. Pilotul a pierdut contactul cu turnul de control la numai 6 minute de la decolare.

Compania a precizat că au început căutările posibililor supraviețuitori.

Abiy Ahmed, premierul Etiopiei, a anunțat că există decese și a exprimat pe Twitter condoleanțele sale la adresa rudelor. 

Acesta este al doilea avion Boeing 737 MAX 8 care se prăbușește în decurs de șase luni, Pe 29 octombrie 2018, un avion asemănător al companiei Lion Air s-a prăbușit în Marea Java. Bilanțul a fost de 189 de persoane decedate.

Sursa: Digi24, airlive.net, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri