Un bărbat care a intrat într-o baie publică a zărit în ultimul moment un șarpe veninos adăpostit în vasul de toaletă

Data actualizării: Data publicării:
șarpe in vasul de toaleta
Un șarpe veninos a fost găsit în vasul de toaletă dintr-o baie publică din Queensland, Australia FOTO: captură video Guardian

Un șarpe veninos a fost găsit la timp în vasul de toaletă dintr-o baie publică din Goondiwindi, Queensland, Australia. Un bărbat îngrozit de ceea ce i se putea întâmpla a sunat la poliție, iar, la rândul lor, ofițerii au apelat la un profesionist.

Tennille Bankes, expertă în prinderea reptilelor, a intrat în cabina băii publice și sub capacul vasului de toaletă a zărit coada solzoasă a unui șarpe negru pătat. Ea spune că nu este tocmai neobișnuit ca șerpii să ajungă în vasele de toaletă și tocmai de aceea le recomandă oamenilor să fie atenți.

„Nu intră și rămân acolo. De obicei, intră pentru apă sau pentru a căuta o sursă de hrană”, a spus Tennille Bankes, potrivit The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Șarpele negru pătat, așa cum este cel găsit în toaleta din Australia, se hrănește în principal cu broaște. „În toaletele publice se găsesc destul de frecvent broaște”, a mai spus Bankes.

După săptămâni de furtuni pe coasta de est a Australiei, în care un număr extrem de mare de broaște a ajuns în locuri și spații populate, vasele de toaletă au devenit locuri ideale pentru șerpii aflați în căutare de hrană sau de răcoare, pentru că temperaturile sunt acum extrem de ridicate în Queensland.

Acesta este și motivul pentru care prezența șerpilor în zone frecventate de oameni este mai mare decât de obicei, iar incidentul din Goondiwindi nu este unul izolat în această perioadă. Bankes îi sfătuiește pe oameni ca în cazul în care semnalează prezența unei reptile să apeleze la specialiști și să nu încerce să rezolve singuri problema, pentru că reacțiile lor sunt imprevizibile.

Șarpele negru pătat, cunoscut și sub numele de șarpe negru cu burtă albastră, așa cum este cel găsit în vasul de toaletă, este o specie de șarpe veninos originar din Australia.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri