Un bărbat care a stat nevinovat la închisoare 16 ani a fost împușcat mortal după ce a fost eliberat

Data actualizării: Data publicării:
barbat de culoare cu mana ridicata
Leonard Allen Cure FOTO: Innocence Project of Florida

Un bărbat care a stat nevinovat în închisoare mai bine de 16 ani a fost împușcat mortal luni de un polițist, în statul american în Georgia, în timpul unei acțiuni în trafic.

Leonard Allen Cure, 53 de ani, a fost identificat de Biroul de Investigații din Georgia, care anchetează incidentul. Moartea sa a fost confirmată și de Seth Miller, director executiv al Project Innocence din Florida, care l-a reprezentat pe Cure în timpul procesului de exonerare.

Miller spune că este devastat de vestea pe care a primit-o de la familia lui Cure.

„Îmi pot imagina doar cum este să știi că fiul tău este nevinovat și vezi cum este condamnat la închisoare pe viață, să fie exonerat și apoi să mi se spună că odată ce a fost eliberat, a fost împușcat”, a spus Miller, potrivit The Independent.

Biroul de Investigații din Georgia a declarat că un adjunct al șerifului din Camden a oprit în trafic un șofer - pe Cure - pe autostrada Interstate 95, iar șoferul a coborât din mașină la cererea polițistului. A fost cooperant la început, dar a devenit violent, după ce i s-a spus că este arestat.

Biroul a mai precizat că informațiile preliminare arată că adjunctul șerifului l-a împușcat pe șofer cu un pistol cu șocuri electrice atunci când acesta nu s-a supus solicitărilor sale, iar șoferul a devenit apoi reclacitrat și l-a agresat pe ofițer. Acesta a încercat din nou să folosească pistolul cu șocuri electrice, dar n-a reușit și și-a scos arma împușcându-l pe șofer.

Biroul de Investigații nu a precizat care a fost motivul pentru care Leonard Allen Cure a fost oprit în trafic.

Cure a fost condamnat în cazul unui jaf armat din 2003 care a avut loc la un magazin din Florida. A fost condamnat la închisoare pe viață pentru că avea condamnări anterioare pentru tâlhărie și alte infracțiuni.

În 2020, o structură de revizuire a condamnărilor i-a cerut unui judecător să-l elibereze pe Cure din închisoare, după ce au fost descoperite probe conform cărora Cure avea alibiuri solide pentru momentul jafului, probe care au fost ignorate. De asemenea, nu a existat nicio dovadă fizică sau martori care să-l plaseze la fața locului.

Cure a fost eliberat în aprilie, iar în decembrie un judecător i-a anulat condamnarea și sentința.

„Aștept cu nerăbdare să las această situație în spate și să îmi văd de viața mea”, a spus Cure atunci când a fost eliberat.

În iunie, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a semnat decret de despăgubire prin care Cure primea 817.000 de dolari. Miller a spus că Leonard Allen Cure a primit banii în august.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri