Un bărbat din Albania a reușit să-și salveze fiul răpit de mama jihadistă. Unde l-a găsit

Data publicării:
refugiati isis

Un bărbat din Albania a reușit să-și salveze fiul dintr-o tabără de refugiați din Siria, după ce mama sa, convertită la islam, a fost ucisă la începutul anului 2019 în operațiunea de eliberare a ultimei regiuni ocupate de Statul Islamic, potrivit Euronews.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În urmă cu cinci ani, soția lui Afrim Berisha s-a alăturat grupării jihadiste ISIS după ce s-a convertit la islam. Femeia și-a părăsit soțul și s-a mutat cu fiul lor, Alvin, în vârstă de 6 ani, în Siria.

La doar două săptămâni după fuga soției, Berisha a decis să plece în Siria pentru a-și salva fiul, însă a fost capturat de jihadiști. Bărbatul a reușit să scape după ce i-a oferit suma de 500 de euro unui luptător ISIS albanez.

În ciuda experienței sale, Berisha a continuat să meargă în Siria cu speranța că-și va regăsi fiul. După cinci ani de căutări, bărbatul a primit o scrisoare în care fiul său i-a cerut să-l aducă acasă.

Copilul se afla în tabăra de refugiați din Baghouz, după ce mama sa fusese ucisă la începutul anului în timpul operațiunii desfășurate de Forţele Democrate Siriene, sprijinite de o alianţă condusă de SUA.

În situația lui Alvin se află mii de copii. Potrivit lui Tomaso Della Longa, un reprezentant al organizației Crucea Roșie, unele guverne europene „au început o discuție cu noi despre repatrierea altor copii. Este un proces atât de complex încât nu pot spune că mâine se va întâmpla ceva."

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri