Un bărbat l-a mușcat de ureche pe un politician pro-democrație, smulgându-i o parte din ureche, în Hong Kong

Data publicării:
Hong Kongers Protest Over China Extradition Bill
Foto: GettyImages

Un politician pro-democrație a fost agresat în timpul protestelor violente care s-au desfășurat duminică la Hong Kong, fiind mușcat de ureche de un agresor necunoscut, a declarat un reprezentant al formațiunii anti-Beijing Partidul Democrat, relatează cotidianul The Independent.

Mai mult, patru persoane au fost înjunghiate în cursul manifestației din aceeași zonă în care s-a petrecut agresiunea ce l-a vizat pe consilierul districtual Andrew Chiu, potrivit presei locale.

Politicianul a fost mușcat de o persoană necunoscută în timpul unei manifestații în zona unui mall din Taikoo Shing, unde duminică s-au înregistrat confruntări violente între protestatarii pro-democrație și forțele de ordine, soldate cu mai mulți răniți, a declarat Lo Kin-Hei, vicepreședintele Partidului Democrat, potrivit Mediafax.

Chiu a fost observat având hainele acoperite de sânge și cu o porțiune smulsă dintr-o ureche într-o pungă de plastic.

Presa locală a relatat că agresorul a fost imobilizat de protestatari la scurt timp după incident.

Activiștii pro-democrație au afirmat că incidentul a fost comis de adversarii protestelor antiguvernamentale.

"Tabăra Pro-Beijing se plânge de violență, dar până acum, cele mai brutale acte de violență fizică, au fost comise de poliție & de susținătorii lor", a afirmat Lo Kin-Hei

"Chiar acum, consilierul districtual Andrew Chiu a fost atacat, urechea sa stângă fiind înjumătățită dintr-o mușcătură".

La rândul său, activistul pro-democrație Joshua Wong, a denunțat incidentul.

"Condamn cu fermitate aceste atacuri violente, în special vizând candidații la alegeri", a afirmat Wong.

Duminică, în cel de-al 22-lea weekend de manifestații pro-democrație, un lanț uman format în centrul comercial Cityplaza, din zona Taikoo Shing, s-a transformat în confruntări brutale între forțele de ordine și protestatari, în urma cărora mai multe persoane au fost rănite.

Poliția a anunțat că a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine după ce demonstranții au vandalizat un restaurant.

Mai mult persoane au fost arestate în urma violențelor, au precizat autoritățile.

Incidente violente s-au înregistrat și în centre comerciale din orașele Tai Po, Tuen Mun and Sha Tin, unde polițiștii au folosit sprayuri cu gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri