Video Un influencer a prăbușit intenționat un avion pentru a filma momentul accidentului, au stabilit autoritățile americane

Data actualizării: Data publicării:
avion
Sursa foto: captură YouTube

Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA) a revocat licența de pilot privat a unui influencer pe YouTube după ce a stabilit că bărbatul a prăbușit intenționat o aeronavă pentru a filma un clip video, scrie New York Times.

"Ai demonstrat o lipsă de judecată și răspundere alegând să sari dintr-un avion doar pentru a putea înregistra prăbușirea aeronavei", a comunicat agenția într-o scrisoare adresată lui Trevor Jacob, datată 11 aprilie și citată de NY Times.

"Acțiunile tale șocante și intenționate arată că nu dispui în prezent de nivelul de judecată, grijă și responsabilitate necesar pentru a deține o astfel de licență", se mai arată în document.

Trevor Jacob are aproximativ 133.000 de abonați pe YouTube și era anchetat după ce a fost acuzat că provocat acciddentul aviatic doar pentru a filma un clip video și a obține afișări.

În clipul video "Mi s-a prăbușit avionul", încărcat în decembrie 2021, influencerul de 28 de ani poate fi văzut parașutându-se dintr-o avion de mici dimensiuni, despre care el spune că a avut probleme tehnice, în timp ce zboară deasupra unui parcului național Los Padres din California. Înregistrarea a fost privită cu scepticism de pasionații de zbor încă de la început, ei punând la îndoiala autenticitatea accidentului aviatic.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Administraţia Federală a Aviaţiei a fost de acord că este ciudat că pilotul purta o parașută încă de la începutul zborului, scrie NY Times.

În scrisoare văzută de publicația americană, FAA adaugă că "în timp zborului, ai deschis ușa din stânga înainte să spui că motorul s-a oprit".

Totodată, Jacob nu a încercat să contacteze controlorii aerieni pe canalul de urgență, nu a încercat să repornească motorul și nici nu a încercat să caute un loc pentru aterizare "deși erau multe zone în care se putea realiza o aterizare de succes prin planare", susține agenția federală americană în document.

După prăbușirea avionului, Trevor Jacob "și-a revenit și apoi a eliberat zona de epavă", continuă FAA.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri