Un polițist s-a dat drept băiat de 14 ani și a agățat peste 200 de fete pe o rețea socială. A fost condamnat la închisoare pe viață

Data actualizării: Data publicării:
un tanar isi face selfie
Lewis Edwards, fost polițist britanic, s-a dat drept băiat de 14 ani și a agățat peste 200 de fete pe o rețea socială FOTO: Sky News

Un fost polițist britanic care s-a dat drept adolescent pe o rețea socială a recunoscut peste 100 de infracțiuni sexuale împotriva copiilor și a fost condamnat la închisoare pe viață.

El va petrece cel puțin 12 ani după gratii, după care va avea dreptul să solicite eliberarea condiționată. Instanța i-a acordat o reducere de o treime a pedepsei pentru că și-a recunoscut vinovăția, relatează Sky News.

Lewis Edwards, de 24 de ani, a comis toate faptele, cu excepția uneia, în perioada în care a lucrat ca ofițer de poliție în Țara Galilor. A fost suspendat imediat după arestare, iar ulterior și-a dat demisia.

Edwards a creat conturi false pe Snapchat, pozând într-un băiat de 14 ani, păcălind peste 200 de fete cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani.

Polițistul le-a cerut multora dintre ele imagini indecente în uniforma școlară și a șantajat multe fete amenințăndu-le că le va publica fotografiile sau că le va trimite familiilor, pentru a le determina să coopereze.

Fostul ofițer, din Bridgend, a pledat vinovat pentru 22 de acuzații de șantaj și 138 de infracțiuni sexuale împotriva copiilor.

Judecătoarea Tracey Lloyd-Clarke, de la tribunalul din Cardiff, a spus: „El și-a urmărit victimele, manipulându-le psihologic până când a câștigat controlul asupra lor... Inculpatul s-a dat drept un băiat de o vârstă apropiată cu ele. Și-a urmărit victimele și le-a manipulat până când a preluat controlul. Când victimele lui nu se conformau, le amenința până când făceau ceea ce li se spunea”.

Judecătoarea a spus că Edwards și-a continuat abuzul chiar și atunci când fetele plângeau și ajungeau la disperare. „Chiar și atunci când i s-a spus că victima s-a autovătămat sau se sinucide, inculpatul nu s-a oprit”, a spus ea.

O fată l-a implorat pe Edwards să nu mai pretindă imagini și videoclipuri indecente cu ea. „Te rog să te oprești, te rog, te implor”, i-a spus ea.

O altă victimă i-a spus tatălui ei despre ceea ce Edwards i-a cerut să facă. Acesta i-a luat telefonul fiicei sale și i-a trimis lui Edwards un mesaj în care i-a spus: „Sunt tatăl ei. Oprește-te acum. Ceea ce faci este ilegal”. Edwards i-a răspuns: „Lol” (laughing out loud - râzând în hohote).

Judecătoarea Tracey Lloyd-Clarke a precizat că Edwards „nu și-a folosit funcția de polițist pentru a comite aceste infracțiuni”. A mai apreciat că sentința lui a fost „agravată de perioada de timp în care au fost comise aceste infracțiuni, numărul de victime, numărul de imagini, aproape toate fiind imagini video”.

De asemenea, ea a mai afirmat că acțiunile lui Edwards au cauzat „prejudicii semnificative reputației poliției din Țara Galilor de Sud și poliției în general”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
De ce Regele Charles ține mereu mâinile în buzunar sau la spate. Își ascunde degetele?
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez, detaliul care amplifică zvonurile privind divorțul de Ben Affleck: „Lipsă de integritate și...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...