Una dintre destinaţiile exotice preferate de români concediază zeci de mii de angajaţi ai hotelurilor

Data publicării:
Decades of Growth Have Made Dubai A Business And Cultural Hub Of The Middle East
Foto: Scott Olson/Getty Images

Nivelul de ocupare al hotelurilor din Dubai s-a prăbuşit puternic de la începutul pandemiei de coronavirus, iar 30% dintre angajaţii din domeniu îşi vor pierde, cel mai probabil, locurile de muncă, conform unei cercetări a STR Global citate de Bloomberg.

Aproximativ 43.000 de camere de hotel, o treime din total, vor rămâne, cel mai probabil, închise până în septembrie, în condiţiile în care majoritatea proprietarilor îşi îndreaptă resursele spre gestionarea unui număr mai mic de proprietăţi pentru a micşora costurile de operare, a spus Philip Wooler, director al STR Global pentru Orientul Mijlociu şi Africa, în cadrul unui interviu.

El a estimat că industria hotelieră din aceste regiuni are în jur de 40.000 de angajaţi. „Aceste pierderi de locuri de muncă sunt cel mai mic efort pe care îl vor face unii proprietari, mulţi dintre ei nefiind dispuşi să piardă bani pentru a îşi salva angajaţii”, a mai spus el.

De la columnele romane ale Palazzo Versale la domurile otomane din Zabeel Saray, Dubaiul a construit o colecţie de monumente pentru atragerea turiştilor. Industria hotelieră din oraş numără aproximativ 120.000 de camere, iar turismul a reprezentat 11.5% din PIB-ul oraşului în 2019 când rata de ocupare era de 80%.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri