VIDEO Doi parlamentari din Senegal au fost condamnați la închisoare, după ce au lovit o colegă însărcinată

Data actualizării: Data publicării:
bataie
Încăierare iscată în parlamentul din Senegal, după ce un deputat și-a pălmuit o colegă. Foto: Captură video

Massata Samb și Mamadou Niang, doi deputați din opoziție din Senegal, au fost condamnați la 6 luni de închisoare, după ce au lovit o femeie însărcinață, colegă a celor doi, în timpul dezbaterii bugetare din 1 decembrie, scrie BBC.

Cei doi au atacat-o pe Amy Ndiaye după ce aceasta a criticat o personalitate religioasă din opoziție.

Judecătorul a decis, de asemenea, ca cei doi parlamentari să-i plătească lui Amy Ndiaye aproximativ 8.100 de dolari, drept despăgubire. Incidentul a fost condamnat pe scară largă și a stârnit o dezbatere despre drepturile femeilor.

În imaginile devenite virale, Samb este văzut pălmuind-o pe Ndiaye, în timpul dezbaterii de pe 1 decembrie. Ea ripostează aruncând un scaun, dar este lovită cu piciorul în burtă de Niang. Scandalul ia amploare în timp ce alți parlamentari încearcă să aplaneze conflictul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Amy Ndiaye, membră a coaliției de guvernământ Benno Bokk Yakaar, a leșinat și a existat riscul de a pierde copilul. Deși a fost externată, femeia „rămâne într-o situație extrem de dificilă”, a declarat avocatul ei, Baboucar Cisse, agenției de presă AFP.

În ciuda dovezilor, cei doi parlamentari au negat acuzațiile. „Vor rămâne în închisoare, în așteptarea recursului”, a declarat unul dintre apărătorii lor, Abdy Nar Ndiaye.

Există tensiuni în parlamentul Senegalului de când guvernul și-a pierdut majoritatea la alegerile legislative din iulie anul trecut.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri