VIDEO. O piatră ciudată a stârnit o invazie de căutători de comori într-un sat african. „Înseamnă că viața ni se va schimba”

Data actualizării: Data publicării:
comori
piatră neidentificată a stârnit o invazie de căutători de comori într-un sat african. Foto: Captură Digi24

O adevărată vânătoare de comori a pornit într-un sat african, după ce un localnic a găsit pe câmp o piatră despre care se crede că ar putea fi valoroasă. Nu există încă un raport oficial care să ateste valoarea acesteia, dar oamenii au invadat mica localitate. Țara se confruntă cu sărăcie extremă de mai multe decenii.

Peste 1.000 de căutători de comori s-au adunat într-un sat din provincia KwaZulu-Natal din Africa de Sud, în căutarea a ceea ce cred a fi diamante, după descoperirea unor pietre neidentificate în zonă.

Oamenii au călătorit din toată Africa de Sud pentru a se alătura sătenilor care au început să sape, după ce a fost descoperită o piatră pe un câmp deschis, despre care unii cred că sunt cristale de cuarț.

Mendo Sabelo: Asta înseamnă că viața noastră se va schimba pentru că nimeni nu a avut o slujbă adecvată. Când m-am întors acasă, familia a fost foarte bucuroasă.

Skhumbuzo Mbhele: Nu văzusem și nu atinsesem un diamant în viața mea. Este prima oară când îl ating aici, sper că acest lucru va face diferența acasă, deoarece ne luptăm cu adevărat, așa că sper că lucrurile vor fi mai bune.

Departamentul minelor a declarat luni că trimite o echipă formată din experți geologici și minieri în acest loc pentru a colecta probe și a efectua o analiză. Un raport tehnic oficial va fi emis în timp util, a declarat departamentul.

Lipsa unei analize a pietrelor nu i-a descurajat pe căutătorii de comori, iar șirurile lungi de mașini parcate de ambele părți ale drumului cu pietriș se vedeau la doar câțiva metri de câmpul, unde oamenii săpau solul cu ce aveau la îndemână, cioburi, lopeți și furci pentru a găsi pietre pretioase.

Economia Africii de Sud a suferit mult timp de un nivel extrem de ridicat al șomajului, cu milioane de oameni trăind în sărăcie extremă și contribuind la inegalități puternice care persistă de aproape trei decenii. Pandemia de coronavirus a agravat aceasta situatie.

Unii oameni au început să vândă pietrele, deși nu știu cu exactitate ce sunt, prețul de pornire variind de la 7 dolari la 20 de dolari.

Guvernul provincial a cerut tuturor celor implicați să părăsească locul pentru a permite autorităților să efectueze o inspecție adecvată, pe fondul temerilor că oamenii care săpau la locul respectiv ar putea răspândi coronavirusul.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri