Vlad Filat, susținut de partidul său pentru un nou mandat de premier al Republicii Moldova

Data publicării:
vlad 20filat 20premierul 20moldovei 20mfax-53253

Vlad Filat urmează să își prezinte demisia din funcția de premier pe 8 martie, după ce, marți, Executivul de la Chișinău a fost demis de Parlament.

„În ultimele zile, anumiți politicieni au devenit purtători de cuvânt ai PLDM, propunând diverse scenarii pentru poziția de prim-ministru. PLDM are o poziție clară și toate încercările de a ne influența nu vor da niciun rezultat. Candidatul este Vlad Filat, care a știut în această perioadă să răspundă la multiple provocări interne și externe și a demonstrat că este un foarte bun prim-ministru”, a declarat miercuri liberal-democratul Iurie Leancă, citat de jurnal.md.

„Colegul meu, Vlad Filat, a demonstrat în această perioadă că a fost și este un foarte bun prim-ministru, iar cele două Guverne pe care le-a condus erau eficiente și funcționale”, a adăugat Leancă, potrivit portalului Unimedia.md.

Pentru moțiunea de cenzură au votat, marți, facțiunile PD, PCRM și deputații neafiliați - grupul Dodon (patru deputați), Mihai Godea și Sergiu Sîrbu. În total, 54 de parlamentaris-au pronunţat pentru demiterea Executivului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri