Vladimir Putin îl acuză de incompetență pe Aleksei Navalnîi, opozantul care candidează la primăria Moscovei

Data publicării:
putin sfatos - mfax 1-1

 

„Acest domn a abordat tema luptei împotriva corupţiei, foarte la modă. Pentru a lupta împotriva corupţiei, repet, trebuie să fii alb ca zăpada", a declarat preşedintele rus într-un interviu acordat postului rus de televiziune Pervîi Kanal, cu patru zile înaintea alegerilor municipale din Moscova, relatează Mediafax.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 37 de ani, avocat şi blogger critic al corupţiei a devenit inamicul numărul unu al Kremlinului după ce a preluat conducerea acţiunilor de protest faţă de regimul rus în 2011-2012.

El a fost condamnat în iulie la cinci ani de închisoare într-un caz pe care îl consideră fabricat. Încarcerat, el a fost apoi eliberat, în aşteptarea apelului, ceea ce i-a permis să participe la campanie.

„Pentru a conduce o metropolă ca Moscova, trebuie să ai competenţe, o experienţă vastă. Nu este suficient să strigi hoţul şi să spui că mâine bagi pe toată lumea la închisoare pentru corupţie", a continuat preşedintele rus.

„Acest domn, oriunde apare, lasă urme, sunt întotdeauna probleme care apar după el", a afirmat preşedintele rus.

„Acolo, el a furat alcool, altă dată a furat o distilierie, apoi probleme cu o exploatare forestieră, apoi se descoperă că sunt societăţi în străinătate pe care nu le-a declarat", a enumerat preşedintele rus, referindu-se la urmăririle şi acuzaţiile care i se aduc opozantului.

Navalnîi a crescut în intenţiile de vot la 18 %, potrivit ultimului sondaj, fără să reprezintă însă vreo îngrijorare pentru primarul în exerciţiu Serghei Sobianin, creditat cu 58 % din voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri