Medic din Uvalde, marcat de ce a văzut: Copii cu carnea ruptă, singurele indicii despre identitatea lor erau hainele cu desene animate

Data actualizării: Data publicării:
moemorial victime scoala texas
19 copii și doi profesori au fost uciși în atacul armat de la școala din Uvalde, Texas. FOTO: Profimedia Images

Momente emoționante în Congresul Statelor Unite, unde supraviețuitori și rude ale celor care și-au pierdut viața în atacuri armate comise recent au încercat să-i convingă pe politicieni să facă mai multe pentru a opri măcelul. Mărturii dureroase au venit de la elevi și părinți din orașul Uvalde, unde 19 copii și două profesoare au murit într-o școală, luna trecută, într-un atac comis de un tânăr de 18 ani. 

La audierile din Congresul SUA au venit supraviețuitori și rude ale victimelor atacurilor armate comise recent în Uvalde și Buffalo. Au relatat momentele dramatice prin care au trecut, pe care cu greu le vor uita vreodată.

O mamă care și-a pierdut copilul în atacul din Uvalde a spus că va regreta tot restul vieții ziua în care l-a lăsat la școală.

Kimberly Rubio, mama unui copil ucis în atac: "I-am promis că îi vom lua înghețată în acea seară. I-am spus că o iubim și că o vom lua după școală. Încă o văd mergând cu noi spre intrare. În amintirile care mi se derulează în fața ochilor, ea întoarce capul și ne zâmbește pentru promisiunea făcută. Și apoi am plecat. Mi-am lăsat fiica la acea școală și decizia mă va bântui pentru tot restul vieții.'

Și doctorii care au tratat victimele atacului de la școala elementară din Uvalde s-au declarat șocați de ceea ce au văzut.

Roy Guerrero, medic pediatru în Uvalde: "Ce am găsit a fost ceva ce nicio rugăciune nu va vindeca vreodată. Doi copii ale căror trupuri fuseseră pulverizate de gloanțe trase în ei, decapitați, a căror carne a fost ruptă. Singurele indicii despre identitatea lor erau hainele cu desene animate pe ele, pline de sânge."

După recentele atacuri, Joe Biden a cerut Congresului să acționeze și să impună restricții pentru armele de foc. Dar diviziunile în rândurile republicanilor și democraților în această privință sunt extrem de mari.

Kimberly Rubio, mama unui copil ucis în atac: "Undeva, acolo, există o mamă care ne ascultă mărturia și care își spune, "nici nu-mi pot imagina durerea lor", fără să știe că realitatea noastră va fi într-o zi a ei dacă nu acționăm acum".

Citește și: Mărturia unei eleve care a supraviețuit atacului armat din Uvalde: „I-a spus profesoarei „noapte bună” și a împușcat-o în cap”

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri