Ministrul Apărării din Finlanda pune copiii înaintea NATO. Pentru două luni va fi în concediu paternal

Data publicării:
Antti Kaikkonen și jens stoltenberg
Ministrul Apărării din Finlanda intră în concediu paternal, în plin proces de aderare la NATO. Foto: Profimedia Images

În plin proces de aderare la NATO, ministrul Apărării finlandez, Antti Kaikkonen, şi-a anunţat decizia de a lipsi de la serviciu în lunile ianuarie şi februarie pentru a se ocupa de al doilea său copil, născut în iulie, potrivit AFP. "Copiii sunt încă mici, vreau să mi-i amintesc şi altfel decât în poze", a postat el pe Twitter. Statul finlandez oferă 54 de zile de concediu proaspeţilor taţi. Aproape 80% îşi iau acest concediul, însă este o raritate printre liderii politici.

Antti Kaikkonen şi-a anunţat marţi decizia de a lipsi de la serviciu din 6 ianuarie şi în luna februarie pentru a se ocupa de al doilea său copil, născut în iulie.

Partidul ministrului finlandez al Apărării a salutat joi decizia sa de a-şi lua concediu paternal de două luni chiar dacă țara este în plin proces de aderare a la NATO, relatează AFP.

"Susţinem cu mândrie decizia lui Antti Kaikkonen", a declarat ministrul de finanţe şi şefa partidului Centru, Annika Saarikko, membră a coaliţiei la putere la Helsinki.

În țările nordice, concediul paternal a devenit un lucru obișnuit, dar rară printre liderii, Kaikkonen fiind printre puţinii bărbaţi de pe firmamentul politic care îşi ia concediu paternal în Finlanda.

Fostul premier Paavo Lipponen a fost un pionier când şi-a luat de două ori câteva zile de concediu de paternitate atunci când era şef al guvernului.

"Libertatea de a lua sau de a decide un concediu familial aparţine fiecăruia", a afirmat Annika Saarikko.

Deputatul din partidul Centru Mikko Savola va asigura interimatul la Ministerul Apărării.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri