Ministrul apărării german, despre alegerile din SUA: „Este o situație explozivă. Trebuie să ne preocupe foarte mult”

Data publicării:
Annegret Kramp Karrenbauer, ministrul Apararii din Germania
Annegret Kramp Karrenbauer, ministrul Apararii din Germania. Foto: Profimedia Images

Ministrul apărării german Annegret Kramp-Karrenbauer a apreciat miercuri că situaţia post-electorală din Statele Unite ale Americii este explozivă şi s-a declarat îngrijorată că aceasta ar putea duce la o criză constituţională, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

„Acesta este o situaţie foarte explozivă. Aceasta este o situaţie care poate duce la o criză constituţională în SUA, după cum just declară experţii. Şi este ceva care trebuie să ne preocupe foarte mult”, a declarat Kramp-Karrenbauer la postul german de televiziune ZDF.

Într-un discurs susţinut la Casa Albă, preşedintele american Donald Trump a afirmat că este în desfăşurare „o fraudă majoră” în numărarea voturilor la alegerile prezidenţiale, fără a oferi dovezi, şi că, din punctul lui de vedere, a câştigat deja alegerile. Trump a promis că va sesiza instanţele americane.

Citește și Joe Biden a ieșit cu un discurs neobișnuit pentru a bloca anunțarea victoriei de către Trump. Trump: Vor să fure alegerile!

În replică, echipa de campanie a contracandidatului său democrat, Joe Biden, a anunţat că, dacă Trump se adresează instanţelor pentru a împiedica „o înregistrare corespunzătoare a voturilor”, democraţii vor avea echipe juridice pregătite să se opună unui astfel de efort.

Citește și LIVE TEXT Alegeri SUA 2020. Primele rezultate parțiale îl favorizează pe Trump. Dezamăgire în tabăra lui Joe Biden

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri