Ministrul britanic al Apărării: Rusia pregătește „în curând” un exercițiu nuclear strategic

Data publicării:
Rachetă balistică a Rusiei, transportată pe un vehicul militar.
Lansatoare mobile de rachete nucleare rusești. Imagine de arhivă. Foto: Profimedia Images

Rusia se pregăteşte să înceapă în curând un exerciţiu nuclear strategic, a declarat ministrul britanic al apărării, Ben Wallace. Oficialul a mai spus că Marea Britanie deţine informaţii secrete conform cărora Rusia pune la punct planuri pentru aşa-numite operaţiuni „sub steag fals”, fabricate ca pretext de a invada Ucraina, precum şi pentru atacuri cibernetice şi alte activităţi de destabilizare, informează Reuters.

„Ruşii îşi înmulţesc în continuare batalioanele tactice. Se pregătesc să înceapă în curând un exerciţiu nuclear strategic şi vedem de asemenea activităţi şi în alte zone”, a spus ministrul Ben Wallace, la BBC Radio, conform Agerpres.

Într-un interviu separat pentru LBC Radio, Wallace a mai afirmat că în acest moment progresele pentru rezolvarea crizei ucrainene sunt lente şi că există posibilitatea ca Marea Britanie să trimită trupe suplimentare în estul Europei dacă va fi nevoie, pentru a-şi sprijini aliaţii.

Concomitent, joi au început în vestul Belarusului ample manevre militare ruso-bieloruse care se vor desfășura pe durata a 10 zile.

Conform NATO, în jur de 30.000 de militari ruși participă la aceste jocuri de război, ceea ce reprezintă cea mai mare desfășurare de trupe ale Moscovei pe teritoriul Belarusului de la finalul Războiului Rece și până în prezent.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri