Ministrul de externe sloven, confirmat cu coronavirus. Omologii baltici intră în carantină, la fel și Svetlana Tihanovskaia

Data publicării:
Anze Logar, ministrul de externe al Sloveniei
Anze Logar, ministrul de externe al Sloveniei, are COVID Foto: Profimedia

Șefii diplomațiilor din țările baltice, precum și lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, au intrat în autoizolare, după ce la începutul săptămânii s-au întâlnit cu ministrul de externe al Sloveniei, Anze Logar, care vineri a fost confirmat cu noul coronavirus. 

Ministrul de externe sloven Anze Logar a fost testat pozitiv la noul coronavirus după ce s-a întors din deplasarea în Estonia, Lituania şi Letonia pe care a efectuat-o la începutul săptămânii. Logar nu prezenta simptome şi a făcut un test de rutină, care a ieșit pozitiv. El a intrat în carantină timp de zece zile, la fel şi colaboratorii săi cei mai apropiaţi.

Miniştrii de externe din cele trei ţări baltice, cu care șeful diplomației slovene a avut întâlniri, au intrat sâmbătă și ei în autoizolare. La fel și lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, care a anunțat că va face și un test COVID. Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania după alegerile prezidențiale din țara sa și prigoana opozanților pornită de președintele Aleksandr Lukașenko. Or, legislația din Lituania cere ca orice persoană care a fost contact direct cu o persoană depistată pozitiv cu coronavirus să intre în autoizolare pentru 14 zile. 

Ministrul sloven de externe, Anze Logar, s-a întors joi din turneul în ţările baltice, unde s-a întâlnit cu omologii săi din Letonia, Edgars Rinkevics, din Estonia, Urmas Reinsalu, şi din Lituania, Linas Linkevicius.

Pe de altă parte, și preşedintele polonez Andrzej Duda a fost testat pozitiv, sâmbătă, la câteva zile după ce s-a întors dintr-o vizită la Tallin, capitala Estoniei. Deşi nu s-a stabilit în ce moment s-a infectat Duda, el a participat luni la un forum de investiţii la Tallin, unde s-a întâlnit cu preşedinta Estoniei, Kersti Kaljulaid, şi cu preşedintele bulgar Rumen Radev.

Kersti Kaljulaid a transmis apoi pe pagina sa pe Facebook că a fost testată vineri, la întoarcerea dintr-o deplasare în Franţa, şi că rezultatul a fost negativ.

În ceea ce-l privește pe președintele Bulgariei, Rumen Radev, acesta şi-a scurtat deplasarea la Tallin pentru a se întoarce marţi la Sofia şi a intrat în izolare din cauza unui contact cu o persoană contaminată în ţara sa.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Motivul pentru care un bărbat l-a rugat pe vecinul său să nu-și mai lase pisicile să stea la fereastră: „Îmi...
Film Now
Regizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...