Ministrul educației din Polonia spune că marșul LGBT pentru drepturi egale este „o insultă la adresa moralității publice”

Data publicării:
Mulțime de oameni cu steaguri LGBT
Parada Egalității, un marș pentru susținerea drepturilor minorităților sexuale, a avut loc la Varșovia, sâmbătă. Foto: Profimedia Images

Ministrul educației din Polonia a declarat, miercuri, că marșul pentru sprijinirea drepturilor egale pentru minoritățile sexuale și comunitatea LGBT este o „insultă la moralitatea publică” și a pus sub semnul întrebării normalitatea participanților, relatează Reuters.

Mii de oameni au ieșit, sâmbăta trecută, în stradă prin centrul Varșoviei pentru a cere încheierea discriminării față de minoritățile sexuale în mijlocul a ceea ce activiștii numesc o „atmosferă din ce în ce mai ostilă” față de comunitatea LGBT, totul în contextul în care politicienii și clerul romano-catolic atacă ceea ce ei numesc „ideologia LGBT”.

„Ați văzut fotografii de la așa-zisa Paradă a Egalității. Ce s-a întâmplat acolo nu are nimic de-a face cu egalitatea. Am văzut oameni îmbrăcați bizar, un bărbat îmbrăcat în femeie... Acești oameni sunt normali în opinia dumneavoastră?”, a spus Przemyslaw Czarnek la un post tv de știri deținut de statul polonez.

Ulterior, el a încercat să își domolească afirmațiile, susținând că a vrut să spună doar că „acel comportament este anormal, nu participanții în sine”. Czarnek a respins și ideea conform căreia „o formă de limbaj incluziv” ar trebui folosită în școli – „În școlile poloneze, limba poloneză este obligatorie, nu orice limbă a incluzivității. În poloneză, satisfacerea dorinței sexuale într-un fel diferit de norma acceptată se numește perversiune și deviație”.

Opoziția din Polonia a condamnat afirmațiile ministrului – „Singura limbă pe care o cunoașteți este limba urii”, a spus Agnieszka Dzemianowicz-Bak, parlamentară din partea unui partid de stânga din legislativul polonez.

Numirea lui Czarnek, un lector conservator de la o universitate catolică, a atras critici, anul trecut, după declarații ale acestuia privind drepturile LGBT și istoria evreilor polonezi.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri