Ministrul francez al Apărării a condamnat războiul din Ucraina într-o discuție cu Serghei Șoigu, prima din octombrie 2022

Data publicării:
Le président français, Emmanuel Macron et la présidente de la République de Moldavie, Maia Sandu lors d'une conférence de presse au palais présidentiel de l'Elysée à Paris
Sébastien Lecornu. Foto: Profimedia Images

Ministrul forțelor armate franceze, Sebastien Lecornu, a vorbit miercuri cu omologul său rus Serghei Șoigu. Lecornu a condamnat din nou „războiului de agresiune” dus de Rusia în Ucraina, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

A fost prima discuție telefonică între cei doi lideri din octombrie 2022, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului francez al Apărării.

Lecornu a exprimat, de asemenea, solidaritatea Franței cu victimele atacului terorist de luna trecută de la Moscova, care a ucis peste 100 de persoane.

Președintele rus Vladimir Putin a spus că atacul a fost comis de militanți islamici, dar a sugerat că a fost și în beneficiul Ucrainei și că Kievul ar fi putut juca un rol în atac. Ucraina și aliații săi occidentali au negat acest lucru.

Atentatul a fost revendicat de gruparea teroristă ISIS.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri