Video Moartea unui tanchist rus în Ucraina. Rușii au pierdut până acum peste 1.200 de tancuri în război

Data publicării:
ezgif.com-gif-maker (13)
Tanc rusesc distrus de armata ucraineană. Sursa gif: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Pe rețelele sociale a fost publicată o înregistrare video care prezintă imagini extrem de dure cu distrugerea unui tanc al armatei ruse de către militarii ucraineni într-o locație neprecizată din Ucraina.

Conform site-ului Ukraine Weapons Tracker, care agreghează, de la începutul invaziei în Ucraina, toate fotografiile și înregistrările video despre acest conflict provenite din surse deschise sau oficiale, imaginile prezintă o scenă extrem de rar întâlnită până acum pe frontul ucrainean: un duel între două tancuri - ucrainean, respectiv rus.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imaginile arată tancul armatei ruse deplasându-se singur pe un câmp, neînsoțit de alte vehicule sau de infanterie. Tancul este lovit în plin de trei ori. A treia lovitură are loc chiar în momentul în care un tanchist încearcă să se salveze și să iasă din turelă. Ultima lovitură declanșează o explozie „catastrofală”, provocată de aprinderea muniției - efect cunoscut, în cazul tancurilor rusești, sub denumirea de „Hopa mitică”.

Până pe data de 30 septembrie 2022, după 7 luni de război, Rusia a pierdut peste 1.200 de tancuri, din care peste 700 complet distruse, restul fiind abandonate sau capturate de ucraineni.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri