Igor Dodon, despre cumnatul său care mânca un document când au intrat procurorii în casă: „Poate fi explicat prin emoțiile unui om”

Data actualizării: Data publicării:
igor dodon face declaratii presei
Igor Dodon a explicat pe Facebook de ce cumnatul său a mâncat o chitanță în timpul perchezițiilor domiciliare Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că Petru Merineanu, cumnatul său, care a fost prins mâncând o chitanță în momentul perchezițiilor de la domiciliul său, a făcut asta pentru că a fost cuprins de „emoții” după ce, recent întors acasă din străinătate, s-a trezit la 7 dimineața cu mascații la ușă, care i-au speriat copilul.

„Perchezițiile la cumnatul meu, Petru Merineanu. Dânsul, care a muncit peste 20 de ani în afara țării, chiar a crezut că diaspora este așteptată cu brațele deschise acasă. A vândut apartamentul din Moscova, declarând banii oficial la intrarea în țară și a hotărât să lanseze o afacere în satul lui natal, Molovata Veche, creând astfel câteva zeci de locuri de muncă. Incidentul cu recipisa, mai puțin plăcut, dar atât de mediatizat în presă, poate fi explicat prin emoțiile unui om, care revine acasă de peste hotare și se trezește la 7 dimineața cu mascații sub ușă, care îi sperie copilul”, a scris fostul președinte, joi, pe Facebook.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, actual președinte de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a fost reținut marți pentru 72 de ore pentru acuzații de corupție și trădare. Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, împreună cu procurorii anticorupție, au descins la domiciliul fostului președinte, al mamei lui și al cumnatului.

Cumnatul lui Igor Dodon a fost surprins marți de procurorii moldoveni care făceau percheziții în timp ce încerca să mănânce o chitanță care dovedea că Dodon este beneficiarul unei case de odihnă din Sadova, potrivit presei din Republica Moldova. Informația a fost, ulterior, confirmată de Parchetul moldovean care a anunțat că „o persoană a încercat să distrugă probele prin înghițire”.

Justiția din Republica Moldova a decis, joi, arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a fostului președinte, în timp ce cumnatul său este arestat preventiv pentru aceeași perioadă.

Procurorii ceruseră arest preventiv pentru 30 de zile și pentru Igor Dodon.

Procurorul care instrumentează dosarul fostului șef de stat, Petru Iarmaliuc, a declarat că a solicitat aplicarea măsurii de arest preventiv deoarece exista riscul ca acesta să se sustragă urmăririi penale. Fostul președinte al R. Moldova se pregătea să plece din țară în ziua de 26 mai, susține procurorul, citat de agora.md. El a anunțat că va face recurs la decizia instanței din Chișinău care a decis arestul la domiciliu pentru fostul președinte.

Aproximativ jumătate de milion de lei moldovenești (aproape 121.000 de lei) și zeci de mii de euro ar fi fost găsiți de procurori în acasă la fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, și la rudele lui.

Citiți și: Reacția Kremlinului la reținerea lui Igor Dodon: Suntem alarmați de persecuția celor care susțin relații prietenoase cu Rusia

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri