O situație specială se înregistrează în Republica Moldova, unde evoluția epidemiei de coronavirus pare că scapă de sub control. Infecțiile au început să crească notabil odată cu ridicarea stării de urgență: în săptămâna 1-7 iunie, au fost 1.449 de cazuri, cu 300 mai multe decât numărul de cazuri de acum două săptămâni.

Luni, 8 iunie, a fost anunțat un număr-record de decese: 12 persoane. Bilanțul total al deceselor ajunge astfel la 353. De asemenea, luni au fost confirmate 107 de noi cazuri de infectare.

Luni a fost prima zi în care s-au redeschis mallurile la Chișinău și presa a relatat că a fost înghesuială.

În total, în Republica Moldova, țară cu 4 milioane de locuitori, 9.807 persoane au fost infectate cu coronavirus. Dintre aceștia, 318 se află în stare gravă, precizează agora.md.

În aceste condiții, la Spitalul Ministerului Sănătății, care își reluase activitatea în regim normal cu mai puțin de o lună în urmă, urmează, din nou, să fie internați pacienții cu Covid-19.

România a trimis la începutul lunii mai o echipă de 42 de cadre medicale și echipament medical pentru a veni în ajutorul medicilor de peste Prut. La întoarcere, șapte dintre cadrele medicale din România erau infectate cu coronavirus.

Citiți și: Medic român: În R. Moldova a fost cea mai grea experiență din viața mea

Editare web: Luana Păvălucă