Video Momentul când pasagerii unui avion aud gemete și țipete ciudate prin sistemul de comunicații. Reacția pilotului

Data actualizării: Data publicării:
avion american airlines in zbor
Avion American Airlines. FOTO: Profimedia Images

Pasagerii companiei aeriene American Airlines s-au plâns că au auzit gemete ciudate și zgomote inexplicabile venite din sistemul de comunicații al avioanelor. Un pasager a înregistrat aceste gemete, iar postarea lui s-a viralizat pe rețelele sociale, relatează CNN.

Producătorul de film Emerson Collins a surprins aceste zgomote ciudate în timpul unui zbor de la Los Angeles la Dallas, în 6 septembrie.

„Cel mai ciudat zbor din viața mea. Aceste sunete au început să se audă prin interfon înainte de decolare și au continuat pe tot parcursul zborului. Nu le-au putut opri și, după aterizare, încă nu aveau idee despre ce a fost vorba”, a scris el pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În înregistrare, sunetele care variază de la gemete și mormăituri până la țipete.

„Jur că este o farsă”, se aude o însoțitoare de bord.

La un moment dat, pilotul vorbește la interfon, cerându-și scuze pentru „sunetul extrem de iritant” și precizând că acesta nu afectează în niciun caz zborul.

După ce Collins a postat înregistrarea video, săptămâna trecută, oameni care au zburat în ultimele luni cu avionul au raportat zgomote similare.

„Nu s-au auzit tot timpul zborului. Ne-am gândit că pilotul și-a lăsat microfonul deschis”, a scris jurnalistul Doug Boehner pe Twitter.

Un alt pasager a scris că el și soția sa au auzit zgomotele în timpul unei curse aeriene în iulie.

„Sunau ca gemetele și țipetele cuiva care suferă de dureri extreme. Echipajul a spus că acest lucru s-a întâmplat și înainte și nu are nicio explicație”, a scris el.

Purtătorul de cuvânt al American Airlines, Sarah Jantz, a spus că sistemele comunicații de pe avioanele companiei aeriene nu au acces extern sau componentă WiFi.

„În urma raportului inițial, echipa noastră de mentenanță a inspectat amănunțit aeronava și sistemul de comunicații și a stabilit că sunetele au fost cauzate de o problemă mecanică cu amplificatorul interfonului, care crește volumul sistemului atunci când motoarele funcționează”, a spus ea.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri