Video Momentul în care o dronă ucraineană distruge un depozit de mine antitanc rusești

Data actualizării: Data publicării:
mine distruse ezgif.com-resize (11)

Forțele ucrainene au descoperit și distrus un număr mare de mine antitanc rusești, depozitate pe marginea unui drum pe frontul din Ucraina. Ei au folosit o dronă Pegasus cu un dispozitiv exploziv atașat, pe care au prăbușit-o asupra grămezii de mine antitanc.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Filmarea postată pe rețelele sociale a fost realizată chiar din drona Pegasus înarmată cu un dispozitiv exploziv. Aparatul zboară deasupra uni câmp deschis, traversează un drum și intră în picaj, ultimele cadre ale filmării surprinzând ceea ce pare o grămadă mare de mine antitanc depozitate șa marginea drumului.

Imagini surprinse cu o altă dronă în zonă arată o explozie puternică, efect al loviturii dronei Pegasus.

Ucraina are în acest moment o suprafață de 174.000 de mii de kilometri pătrați acoperită de mine, care reprezintă echivalentul a aproape două treimi din suprafața României. Ucraina are nevoie de 5.000 de specialiști în deminare, conform ministrului Apărării Oleksii Reznikov, citat de Kiev Independent. Oficialul ucrainean a estimat că ar putea dura 30 de ani până când aceste mine să fie îndepărtate în totalitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri