Video Momentul în care ucrainenii lovesc cu drone maritime două nave ale rușilor în Crimeea

Data publicării:
ezgif.com-resize (52)

Drone ucrainene au lovit în noaptea de joi spre vineri două nave ale rușilor în Crimeea, scrie Kyiv Independent, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al serviciilor secrete militare ucrainene.

Serviciile militare ucrainene au publicat un videoclip al atacului, arătând imagini cu ceea ce pare a fi o dronă navală care lovește ambarcațiunile rusești.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Navele avariate erau din clasa Serna, destinate pentru transportul echipajelor și al vehiculelor blindate, cum ar fi BTR-82.

Astfel de ambarcațiuni au fost folosite de forțele ruse pentru a transporta echipamente și trupe către Insula Șerpilor, au menționat informațiile militare ucrainene (HUR).

„O navă mică de debarcare din clasa Serna are viteză mare, poate găzdui până la 45 de tone de echipament și 92 de trupe de debarcare înarmate”, transmite HUR, pe canalul de Telegram

De asemenea, navele pot fi echipate cu apărare antiaeriană Tor-M2 și oferă protecție vitală restului flotei ruse de la Marea Neagră pe fondul escaladării atacurilor ucrainene.

Au existat rapoarte despre numeroase explozii în apropierea orașului Chornomorske din Crimeea ocupată de ruși, a informat canalul Telegram Crimean Wind pe 10 noiembrie.

Martorii citați de canal au spus că barăcile militare au fost probabil lovite.

Ministerul rus al Apărării a susținut că două drone au fost doborâte deasupra peninsulei.

Orașul de pe litoral Chornomorske se află la marginea de vest a peninsulei Crimeea, la aproximativ 120 de kilometri nord-vest de Simferopol.

Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, Oleksii Danilov, a declarat pe 8 noiembrie că Ucraina a obţinut „câştiguri uriaşe” în distrugerea bunurilor militare ruse din Crimeea ocupată.

În ultimele săptămâni și luni, Kievul a raportat atacuri reușite asupra țintelor din Crimeea, inclusiv asupra apărării antiaeriene S-400, dar și asupra navei de război modernă Askold din clasa Karakurt și a altor nave militare.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri