Video Momentul în care un soldat rus se predă unei drone ucrainene, în timp ce camarazii lui încearcă să-l omoare

Data actualizării: Data publicării:
Momentul în care un soldat rus se predă unei drone ucrainene,
Momentul în care un soldat rus se predă unei drone ucrainene. Sursa: captură Twitter

Armata ucraineană a luat prizonier un sodat rus cu ajutorul unei drone. S-a întâmplat marți, în apropiere de Bahmut, potrivit Ukrinform. Imaginile au apărut pe rețelele sociale.

„Un act caritabil din partea Forțelor Armate ale Ucrainei pe 9 mai. Echipa UCAV (compania de vehicule aeriene fără pilot) a depistat un soldat rus, care s-a rugat să nu fie bombardat. Echipa noastră i-a trimis un bilet cu drona, cu o cerere de a se preda și de a urmări aparatul. El a fost de acord, deși „camarazii” lui trăgeau asupra sa,”, a scris pe Telegram Iuri Fedorenko, comandantul UCAV.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Soldatul rus a reușit să ajungă la pozițiile ucrainene, în ciuda tirului camarazilor săi.

Informația și imaginile vin în contextul în care ucrainenii au anunțat un contraatac reușit la Bahmut, care a dus la recucerirea câtorva kilometri pătrați din această localitate.

În urma contraatacului, 500 de mercenari ruși Wagner au fost uciși, conform lui Evgheni Prigojin, care i-a acuzat pe militarii armatei regulate ruse că și-au abandonat pozițiile.

Într-o înregistrare video distribuită pe Telegram, Andrii Bileţki, şeful Brigăzii a 3-a de asalt din Ucraina, a declarat că „unităţile Brigăzii a 72-a Federaţiei Ruse au fost înfrânte”.

„Companiile a 6-a şi a 8-a ale diviziei” au fost „complet distruse”, împreună cu un număr semnificativ de vehicule blindate de luptă, a adăugat el. Bileţki a spus că au fost luaţi prizonieri un „număr semnificativ” de militari ruşi, iar „unitatea a 3-a de asalt a grupului Wagner a suferit, de asemenea, pierderi grele”.

Acţiunea ofensivă ucraineană a „eliberat complet” de forţele ruseşti o zonă cu o lăţime de 3 kilometri şi o adâncime de 2,6 kilometri, a spus șeful brigăzii ucrainene de asalt.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri