„Nașa” Camorrei a fost arestată pe aeroportul din Roma

Data publicării:
combo maria licciardi
Maria Licciardi, șefa Camorrei. Foto: Sky News

Poliţia italiană a arestat o femeie, despre care procurorii spun că ar fi şefa grupării mafiote Camorra din Napoli. Maria Licciardi a fost arestată sâmbătă dimineață pe aeroportul Ciampino din Roma, când se pregătea să plece în Spania pentru a-şi vizita fiica, relatează, duminică, presa italiană.

Ministrul de interne, Luciana Lamorgese, i-a felicitat pe poliţişti pentru această arestare. Maria Licciardi, căreia i se spune „a piccerella” în dialectul local („cea mică” - n.r. ) ar fi condus influentul clan Camorra din Napoli, unde mafia se concentrează pe traficul cu droguri.

Sindicatul criminal Camorra este considerat mai brutal chiar decât grupările 'Ndrangheta din Calabria şi Cosa Nostra, scrie Agerpres.

Cum a ajuns o femeie șefa unui temut clan mafiot

Unul dintre fraţii săi trebuia să preia conducerea grupului mafiot în anii 1980, dar el a decedat în închisoare, susține scriitorul şi jurnalistul Roberto Saviano, expert în mafia italiană, conform ziarului Corriere della Sera.

Femeia, astăzi în vârstă de 70 de ani, ar fi preluat atunci rolul de cap al mafiei din Napoli împreună cu alţi doi fraţi ai săi, susţine Saviano, potrivit căruia cei trei erau cunoscuţi pentru măsurile de precauţie, dar şi pentru cruzimea lor.

Potrivit presei italiene, Maria Licciardi este suspectată de mai multe infracţiuni, inclusiv crimă, extorcare şi fraudă. Ea a mai fost condamnată, dar în 2009 a ieşit din închisoare după ispăşirea unei sentinţe de opt ani privare de libertate.

Vineri, un al celebru șef mafiot italian, de data aceasta al grupării 'Ndrangheta (mafia din Calabria), a fost arestat la Madrid după aproape doi ani în care era dat în urmărire generală. Poliția italiană îl căuta pe Domenico Paviglianiti, considerat „il capo di tutti capi” (șeful șefilor - n.r.), pentru activitățile ilegale pe care clanul mafiot le-a desfășurat în anii 1980 și 1990.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri