Netanyahu a discutat la telefon cu Putin aproape o oră. Premierul Israelului s-a declarat "nemulțumit de Rusia"

Data actualizării: Data publicării:
putin bibi netanyahu moscova
O întâlnire din 2020 între Putin și Netanyahu. FOTO: Profimedia

Premierul Benjamin Netanyahu a plecat mai devreme de la ședința cabinetului de război pentru o discuție de 50 de minute cu președintele rus Vladimir Putin, a declarat un purtător de cuvânt al lui Netanyahu pentru The Times of Israel. Premierul israelian i-a transmis liderului de la Kremlin ''nemulţumirea'' sa faţă de votul Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU în favoarea unei încetări a focului între Israel şi mişcarea teroristă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza.

''Premierul şi-a exprimat nemulţumirea referitoare la poziţiile contra Israelului adoptate de delegaţii ruşi la ONU şi în alte foruri'', indică un comunicat al biroului şefului executivului israelian, difuzat la finalul unei convorbiri telefonice între cei doi lideri, potrivit Reuters.

Rusia a susţinut vineri o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU favorabilă unei încetări a focului în Gaza. SUA au votat împotriva acestei rezoluţii.

De asemenea, Netanyahu şi-a exprimat ''dezaprobarea fermă'' faţă de cooperarea ''periculoasă'' a Rusiei cu Iranul. 

În egală măsură, Kremlinul a declarat că Rusia este pregătită să ofere tot ajutorul posibil pentru a diminua suferința civililor din Gaza și pentru a detensiona conflictul.

"Vladimir Putin a reiterat poziția de principiu referitoare la respingerea și condamnarea terorismului în toate formele sale. În același timp, este extrem de important ca lupta împotriva amenințărilor teroriste să nu ducă la consecințe atât de grave pentru populația civilă", a transmis Kremlinul într-un comunicat.

Ministrul rus de Externe a declarat duminică că o misiune de monitorizare internațională ar trebui să meargă în Gaza pentru a superviza situația din zonă.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri