O actriță de 68 de ani a stârnit furie în Spania pentru că a apelat la o mamă surogat, după ce fiul ei, bolnav de cancer, a murit

Data actualizării: Data publicării:
Ana Obregón
O actriță de 68 de ani a stârnit furie în Spania pentru că a apelat la o mamă surogat, după ce fiul ei, bolnav de cancer, a murit. Foto: Profimedia

Actrița spaniolă Ana Obregón, în vârstă de 68 de ani, a fost criticată dur după ce a dezvăluit că are o fetiță născută din mamă surogat în SUA, scrie BBC.

Vedeta a luat decizia de a deveni din nou mamă, după ce fiul ei a murit de cancer în 2020, la vârsta de 27 de ani, iar Obregón a vorbit public despre cât de greu i-a fost să-și continue viața.

Spania a interzis toate formele de maternitate surogat, dar parinții pot adopta copilul când se întorc în țară.

Obregón - care și-a pierdut și ambii părinți după moartea fiului ei - a fost fotografiată la începutul acestei săptămâni în fața unui spital din Miami, purtând în brațe un nou-născut. Într-o postare pe Instagram, ea a comentat fotografiile: „O lumină plină de iubire a venit în întunericul meu. Nu voi mai fi niciodată singură. SUNT VIE DIN NOU."

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mesajul ei a provocat dezbateri aprinse pe rețelele sociale în Spania, iar unii miniștri s-au declarat indignați de gestul ei.

Ministrul Educației, Pilar Alegría, a descris imaginea cu Obregón părăsind spitalul ca fiind „dantescă”, făcând referire la călătoria prin infern a scriitorului italian.

Ministrul Egalității, Irene Montero, a spus că această mișcare este „o formă de violență împotriva femeilor”.

Ministrul Educației, Pilar Alegría, a declarat: „Nu este vorba despre mame surogat, ci despre închirierea unui uter care, după cum știm, este o practică ilegală în Spania”.

„Corpurile femeilor nu ar trebui nici cumpărate, nici închiriate pentru a satisface dorințele nimănui”, a declarat ministrul Felix Bolaños.

Dar Cuca Gamarra - numărul doi în Partidul Popular conservator - a fost mai prudent, spunând că subiectul trebuie abordat prin „dezbateri profunde și senine, deoarece atinge multe chestiuni morale, etice și religioase”.

Guvernul de coaliție condus de socialiști a ajuns la putere în Spania în urmă cu aproape cinci ani și a făcut din drepturile femeilor unul dintre domeniile sale cheie de politică.

La începutul acestui an, a impus reguli mai stricte în ceea ce privește maternitatea surogat și a interzis reclamele pentru agențiile de surogat.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri