Video&Foto O cometă verde trece pe lângă Pământ după 50.000 de ani. Coama măsoară zeci de mii de kilometri

Data actualizării: Data publicării:
Cometa verde C/2022 E3
Cometa verde C/2022 E3 Foto: Profimedia Image

Cometa verde cunoscută sub numele de C/2022 E3 care trece o dată la 50.000 de ani pe lângă Pământ a fost fotografiată miercuri lângă Drebber, în nordul Germaniei, transmite agenţia DPA. Cel mai bine, ea va putea fi observată în preajma zilei de 1 februarie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La finalul lunii ianuarie, cometa verde se va afla la 42 de milioane de kilometri depărtare de Terra - o treime din distanţa dintre Pământul şi Soare.

Apariția acesteia este cu atât mai interesantă cu cât trecerea ei pe lângă planeta Pământ are loc o dată la 50.000 de ani.În ultimele zile ale lunii ianuarie și pe data de 1 februarie se va afla în punctul cel mai apropiat de Pământ și va fi observată cel mai bine, dat fiind că lumina Lunii va fi mai puţin intensă. Și condițiile meteo trebuie să permită acest lucru.

Cu puţin noroc, cometa ar putea fi vizibilă cu ochiul liber şi, cu siguranţă, va putea fi observată cu un binoclu sau un telescop.

Cometa verde C/2022 E3 Foto: NASA Science
Cometa verde C/2022 E3 Foto: NASA Science

Fotografia surprinsă miercuri a fost realizată cu un teleobiectiv cu deschidere mare şi expunere lungă, cu camera îndreptată spre nord.

Cometa are o coamă - o regiune vizibilă în jurul ei alcătuită din particule - ce măsoară în jur de 50.000 de kilometri şi străluceşte în nuanţă verde.

Potrivit Centrului Aerospaţial German (DLR), culoarea verde este dată de un gaz rezultat din interacţiunea cu căldura de la razele solare.

Potrivit informaţiilor de până acum, cometele provin din două rezervoare: Centura Kuiper, situată dincolo de orbita lui Neptun, sau Norul Oort, o vastă zonă teoretică care se întinde până la o distanţă de un an-lumină faţă de Soare, la limita câmpului gravitaţional al acestuia.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri