O femeie din Filipine a murit după ce a așteptat câteva zile un autobuz care să o ducă acasă

Data publicării:
Filipine în timpul izolării
O femeie traversează o stradă goală din Las Pinas, regiunea Metro Manila, pe 31 martie 2020. Sursa foto: Ezra Acayan/Getty Images

Moartea unei femei care încerca să ajungă acasă a declanșat un val de furie în mediul online din Filipine și a obligat guvernul din Manila să acționeze în cazul muncitorii izolați departe de casă în perioada pandemiei, informează CNN.

Michelle Silvertino, o mamă singură în vârstă de 33 de ani, a fost găsită în stare de inconștiență la începutul lunii iunie, pe o pasarelă de lângă o autostradă din capitala Manila.

Silvertino încercase să găsească un autobuz care să o transporte acasă, în orașul Calabanga, aflat la 400 de kilometri depărtare de Manila, însă circulația acestora era întreruptă din cauza măsurilor de carantină.

Femeia a plecat pe jos din Quezon City, aflat în nordul capitalei, către Pasay City, în sud, sperând să găsească o cursă către casă, arată CNN Filipine. Pentru că nu a găsit un autobuz, Silvertino a petrecut 5 zile pe o pasarelă. Acolo a fost și găsită, în stare de inconștiență. Femeia, mamă a patru copii, a fost dusă la spital, însă a murit.

Moartea sa i-a revoltat pe filipinezi și oameni din toată țară s-au alăturat campaniei pornite în mediul virtual sub denumirea #JusticeforMichelleSilvertino, criticând guvernul pentru că nu face suficient pentru a-i ajuta pe muncitorii rămași izolați departe de casă, cum era și Michelle Silvertino.

Autoritățile din Filipine au impus măsuri dure de izolare în luna martie, care au inclus și suspendarea transportului public pe insula Luzon, unde se află și regiunea Metro Manila.

După aproape 80 de zile, restricțiile au început să fie relaxate și transportul public s-a reluat parțial de la 1 iunie. Cu toate aceastea, cursele de autobuz între orașe din provincii diferite sunt în continuare interzise.

Cazul lui Michelle Silvertino a prins amploare, iar guvernul filipinez anunțat marți că îi va ajuta pe muncitorii izolați să ajungă acasă. Purtătorul de cuvânt al președintelui Rodrigo Duterte, Harry Roque, a declarat că situația lui Michelle Silvertino nu se va repeta și că serviciile sociale și departamentele de transport îi vor ajuta pe cei adunați în stațiile de autobuz și aeroporturi. Roque a adăugat că muncitorii vor fi testați pentru COVID-19 înainte să fie transportați acasă.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...