O mașină a intrat în mulțime la Tel Aviv, după violențele de la Jenin. Hamas salută atacul: „Sângele copiilor noștri nu este ieftin”

Data actualizării: Data publicării:
Members of Israeli security and emergency personnel work at the site of a reported car ramming attack in Tel Aviv
Șoferul mașinii a fost ucis la fața locului. Foto: Profimedia

Un bărbat a intrat cu mașina într-o mulțime de oameni la Tel Aviv, într-un presupus atac care are loc în contextul violențelor din tabăra de refugiați din Jenin, în cadrul cărora forțele israeliene au ucis zece palestinieni și au rănit cel puțin 100. Cel puțin șapte oameni au fost răniți în presupusul atac cu mașină din Tel Aviv, iar autorul atacului a fost ucis, scrie BBC.

ACTUALIZARE 14:45 Polițiștii au relatat că șoferul a intrat cu mașina în pietonii care se aflau în fața unui centru comercial din Tel Aviv, iar apoi a coborât din mașină „pentru a înjunghia civilii cu un obiect ascuțit”.

Potrivit BBC, care citează Reuters, presupusul atacator este un palestinian din Cisiordania.

El a fost ucis de un civil înarmat care se afla la fața locului și care a reușit să-l „neutralizeze” pe atacator.

ACTUALIZARE 14:32 Atacul cu mașină a fost revendicat de gruparea Jihadul Islamic, ca răspuns la atacurile israeliene din Jenin.

Atacul din Tel Aviv „este primul răspuns al rezistenței la ceea ce se întâmplă la Jenin”, potrivit grupării Jihadul Islamic.

Știrea inițială

Serviciul de ambulanță din Tel Aviv a informat că cinci persoane au fost rănite de o mașină, dar nu a confirmat natura incidentului, potrivit BBC. Poliția a transmis ulterior un bilanț de șapte răniți.

Un purtător de cuvânt al poliției israeliene a declarat pentru Radio Armata Israeliană că șoferul care a intrat cu mașina în mulțime la Tel Aviv a fost „neutralizat” la fața locului de către un civil care a intervenit pentru prim ajutor, relatează agenția Reuters, potrivit BBC.

Printre victimele atacului se află o femeie de 46 de ani cu „multiple leziuni sistemice”, două persoane în stare moderată și o persoană în stare ușoară.

Gruparea islamistă Hamas a transmis că atacul „eroic” din Tel Aviv face parte dintr-un „răspuns natural la masacrul continuu al poporului nostru și o legitimă autoapărare împotriva încălcării de către ocupația [israeliană] a tuturor normelor umane”.

„Ocupantul trebuie să se pregătească să își numere morții și răniții, pentru că sângele copiilor noștri nu este ieftin”, se mai arată în mesajul Hamas.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri